Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

19

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αριάνα Σαγίντ – Αφγανιστάν: Έτσι γλίτωσε από τα χέρια των Ταλιμπάν
ΚΟΣΜΟΣ

Αριάνα Σαγίντ – Αφγανιστάν: Έτσι γλίτωσε από τα χέρια των Ταλιμπάν

Αριάνα Σαγίντ - Αφγανιστάν: Κατάφερε να φύγει από την Καμπούλ με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος

Πρόσφυγας μέσα σε μία μέρα όπως και όλοι οι συμπατριώτες της έγινε και η Αριάνα Σαγίντ, η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια του Αφγανιστάν, η οποία μάλιστα είναι γνωστή με το ψευδώνυμο “Κιμ Καρντάσιαν του Αφγανιστάν”. Είδωλο της αφγανικής νεολαίας, την οποία είχαν επικηρύξει οι Ταλιμπάν , και κριτής της Αφγανικής έκδοσής του The Voice, η Σαγίντ, κατάφερε να φύγει χθες από την πρωτεύσουσα με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος, μετά την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου από τους ισλαμιστές λίγες μέρες πριν.

Η παράδοση του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν οδήγησε χιλιάδες Αφγανούς πολίτες στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ σε μια προσπάθεια να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα δυτικά αεροσκάφη και να ξεφύγουν από το νέο δυναστικό καθεστώς, αν και δεν τα κατάφεραν όλοι όπως η Σαγίντ. Η ίδια ενημέρωσε τους 1.3 εκατ. ακόλουθούς της, ότι προσπαθεί να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη κι ότι η πτήση που κατάφερε να πάρει από την Καμπούλ την οδήγησε στη Ντόχα. Η τραγουδίστρια παρέμεινε στο Κατάρ μέχρι που πήρε σήμερα ένα άλλο αεροσκάφος για τον προορισμό της.

Όπως ανέφερε η τραγουδίστρια στο Instagram ελπίζει και προσεύχεται «να μπορέσει τουλάχιστον ο υπέροχος λαός μου να αρχίσει να ζει μια ειρηνική ζωή χωρίς τον φόβο των καμικάζι αυτοκτονίας και των εκρήξεων». Και συνέχισε: «Η καρδιά μου, οι προσευχές και οι σκέψεις μου θα είναι για πάντα μαζί σας! Είμαι από τα βάθη της καρδιάς μου ευγνώμων για τον καθένα από σας και όλους σας για τις ευχές και τις προσευχές σας και την ανησυχία σας για την παρουσία μου στο Αφγανιστάν, όταν τόσοι άλλοι που αντιμετώπιζαν λιγότερους κινδύνους είχαν ήδη φύγει».

“Την παρατηρούσα και θυμόμουν πόσο γενναία χειρίστηκε τις επικίνδυνες στιγμές της ζωής της”

Η Αφγανή τραγουδίστρια διαβεβαίωσε τους ακολούθους τους ότι «μετά από δύο αξέχαστες νύχτες» είναι «σώα και ασφαλής» κι υποσχέθηκε να τους ενημερώσει για την εμπειρία της όταν θα φθάσει στο σπίτι της και «το μυαλό και τα αισθήματα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς μετά το σοκ και την αδυναμία να πιστέψω όσα συνέβησαν». Ο σύντροφος και παραγωγός της τραγουδίστριας, Χασίμπ Σαγίντ, ανήρτησε στη συνέχεια μια φωτογραφία της Αφγανής ποπ σταρ, ενώ κοιμόταν στο αεροσκάφος εν πτήσει προς τη Ντόχα:

«Αποκοιμήθηκε μόλις έγειρε το κεφάλι της αφού επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο που θα μας έβγαζε εκτός [του Αφγανιστάν] με προορισμό τη Ντόχα του Κατάρ. Την παρατηρούσα και θυμόμουν πόσο γενναία και ατρόμητα χειρίστηκε τις πρόσφατες, πιο δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές της ζωής της… Για σας και πολλούς άλλους μπορεί να είναι απλώς μια καλλιτέχνιδα με όμορφη φωνή και πηγαίο ταλέντο. Αλλά για μένα είναι μια ατρόμητη γυναίκα, που υπήρξε πρότυπο ακόμη και για μένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις