Το παγωτό είναι από τις πιο ευχάριστες πινελιές του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός της αγαπημένης μας γεύσης με την κρεμώδη παγωμένη υφή είναι ό, τι καλύτερο για να μας συνοδεύσει στη χώνεψη ή την βραδινή ατασθαλία. Το γιαούρτι μπορεί να μην είναι στα “top trends” αλλά έχει ιδιαίτερα μεγάλο κοινό. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε παγωτό γιαούρτι χωρίς να χρειαστείτε παγωτομηχανή!
Θα χρειαστούμε:
600 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 ml κρέμα γάλακτος 36%
Για το σιρόπι
230 γραμμ. ζάχαρη
100 ml γάλα πλήρες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Καταψύξτε το μπολ όπου θα φτιάξετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.
Για το σιρόπι: Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί. Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.
Για το παγωτό: Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και, όταν ενσωματωθεί, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές. Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.