Ανέστης Βλάχος πέθανε: Πένθος στον χώρο του θεάτρου

ΕΛΛΑΔΑ

Ανέστης Βλάχος πέθανε: Πένθος στον χώρο του θεάτρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ανέστης Βλάχος πέθανε: Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, ο "σκληρός" του ελληνικού κινηματογράφου.

24.08.2021 | 11:07

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο γιος του, Ηρακλής. “Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι”. Ο Ανέστης Βλάχος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ηθοποιός τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Είχε εισαχθεί λόγω ουρολοίμωξης, η οποία τελικά, του προκάλεσε έντονο πυρετό. Η κατάσταση της υγείας του συνεχώς επιδεινωνόταν, ενώ τα τελευταία 24ωρα δεν μπορούσε καν να σιτιστεί, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενήσει σημαντικά.

Η οικογένειά του πριν λίγες ημέρες είχε μοιραστεί με το κοινό του ηθοποιού μία ανάρτηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.  Όπως περιέγραφαν, ο Ανέστης Βλάχος είχε καρδιακή ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να μην αιματώνονται σωστά και τα υπόλοιπα όργανα του σώματός του και τελικά, ο οργανισμός του να εξασθενήσει εντελώς.

Ο Ανέστης Βλάχος

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από γονείς που ήταν γεωργοί. Ο Ανέστης Βλάχος ήρθε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία “Το κορίτσι με τα μαύρα”, όπου ερμήνευσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη “Ο Φόβος” κι από κει και πέρα χαρακτηρίστηκε από τον τύπο του “σκληρού” ή “κακού”. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο “Θάψτε τους νεκρούς” (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία “Αυτόπτης μάρτυρας”.

Η τελευταία του συνέντευξη

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση και μαζί απέκτησαν μία κόρη, την Μαρία. Από τον προηγούμενο γάμο του με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ηρακλή.

Ετικέτες
Exit mobile version