Πίτσα λαχανικών συνταγή: Δροσιστική, καλοκαιρινή και με λίγες θερμίδες.
Αυτή την πίτσα θα την λατρέψεις – λίγο πιο πολύ από τις άλλες. Δροσιστική, καλοκαιρινή και με λίγες θερμίδες.
Συστατικά
1/2 κιλό ζύμη για πίτσα
1 1/2 φλιτζάνι ρικότα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
3 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο κολοκύθι σε μισοφέγγαρα
1/2 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1/2 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
8 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς και άφησε τη ζύμη της πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακάτεψε τη ρικότα με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι σε ένα μπολ.
Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και μετάφερέ το σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τη με τα χέρια σου.
Άπλωσε από πάνω το μείγμα τυριών και έπειτα τα λαχανικά.
Ράντισε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά.
Μόλις τη βγάλεις από το φούρνο, πασπάλισέ τη με την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και άφησε την πίτσα για τέσσερα λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια