Τιμή tapid test για ανεμβολίαστους: Ο Γιάννης Οικονόμου για τα νέα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμή tapid test για ανεμβολίαστους: Ο Γιάννης Οικονόμου για τα νέα μέτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τιμή tapid test για ανεμβολίαστους: «Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο»

24.08.2021 | 09:25

Για τον κόσμο που επιμένει να μην εμβολιαστεί, το κόστος των rapid test αλλά και το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ειδικότερα όπως εξήγησε στο MEGA ο κ. Οικονόμου «υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια».

«Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό» συμπλήρωσε ο κ.Οικονόμου ενώ στο ερώτημα πόσο θα είναι το κόστος απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τιμή «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». «Όχι, σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονομου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 24.08.2021 | 09:25
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 24.08.2021 | 09:25
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 24.08.2021 | 09:25
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 24.08.2021 | 09:25
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 24.08.2021 | 09:25
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 24.08.2021 | 09:25
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 24.08.2021 | 09:25
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 24.08.2021 | 09:25
Exit mobile version