Πώς καθαρίζω την τοστιέρα: Δείτε πώς να αφαιρέσετε αποτελεσμάτικα λίπη και υπολείμματα τροφών
Η τοστιέρα είναι μία απ’ τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά θέλει και καθάρισμα. Δείτε πώς να αφαιρέσετε αποτελεσμάτικα λίπη και υπολείμματα τροφών, χωρίς να καταστρέψετε την αντικολλητική επίστρωση.
Να μην ξεχνάτε να βγάζετε από την πρίζα την τοστιέρα και να περιμένετε δύο έως πέντε λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν αρχίσετε το καθάρισμα
Μην ξύσετε την επιφάνεια που καλύπτει τις πλάκες της τοστιέρας με πιρούνι, μαχαίρι ή οτιδήποτε μεταλλικό και αιχμηρό. Τρίβοντας και ξύνοντας τις πλάκες με μεταλλικά αντικείμενα, κινδυνεύετε να χαλάσετε το αντικολλητικό υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένες, με αποτέλεσμα να φθαρεί και να αχρηστευτεί η αντικολλητική τους επίστρωση. Επιπλέον, αφαιρώντας την επάνω στρώση, θα εκθέσετε τα τρόφιμα σε υλικό επιβλαβές για την υγεία.
Μπορείτε να προλάβετε το κακό αφαιρώντας με λίγο χαρτί κουζίνας τα υπολείμματα και τους λεκέδες αμέσως μετά το ψήσιμο.
Μερικές νοικοκυρές, κάνουν το εξής κόλπο: τοποθετούν δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πάνω και κάτω απ’ τα τρόφιμα που ψήνουν στην τοστιέρα, για να τη διατηρήσουν καθαρή.
Τοστιέρα με ενσωματωμένες πλάκες
Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την τοστιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
– Μια ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, που δεν θα φθείρει την αντικολλητική επίστρωση.
-Για πολύ επίμονους λεκέδες, μπορείτε να τοποθετήσετε στην άκρη ενός κουταλιού ένα νωπό πανάκι και να τρίψετε ελαφρά μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί.
-Μια οδοντόβουρτσα ελάχιστα βρεγμένη μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε απ’ τα ενοχλητικά ίχνη φαγητού.
-Μπορείτε, τέλος, να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία: Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και, όσο είναι ακόμη ζεστή, βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας. Μισο-κλείστε την τοστιέρα κι αφήστε το βρεγμένο χαρτί να δημιουργήσει υδρατμούς που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Λίγα λεπτά μετά, ανοίξτε την τοστιέρα, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και με λίγο καινούριο, στεγνό χαρτί, αφαιρέστε τους λεκέδες.