Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2021: Σε νέο δρόμο εξελίξεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2021: Σε νέο δρόμο εξελίξεων

Ανασχηματισμός 2021: Η υπουργοποίηση Αποστολάκη φωτογραφίζει ισχυρή πρόθεση διεύρυνσης της κυβέρνησης με γενικότερης αποδοχής πρόσωπα.

Οι αλλαγές που έγιναν δείχνουν ότι αλλάζουν πολλά σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας. Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε ανατροπές σημειολογίας και ουσίας. Το οικονομικό επιτελείο ακλόνητο. Η εξωτερική πολιτική, η παιδεία η δικαιοσύνη, η ναυτιλία, η ενέργεια σταθερές. Με ισχυρά πρόσωπα επίσης. Από εκεί και πέρα έχουμε… ανατροπές.  Ο τομέας της υγείας, της ασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής περνούν σε άλλο επίπεδο. Τρία νέα πρόσωπα. Αποστολάκης, Πλεύρης, Θεοδωρικάκος.

ΓΙώργος Αυτιάς

Από τον Γιώργο Αυτιά

Κατ’ αρχάς η τοποθέτηση Αποστολάκη στη θέση υπουργού φωτογραφίζει ισχυρή πρόθεση διεύρυνσης της κυβέρνησης με γενικότερης αποδοχής πρόσωπα. Ο κ. Αποστολάκης γνωρίζει και μπορεί με τον κ. Χαρδαλιά να προσφέρει πολλά στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης λέει απλά και λογικά: «Ανατρέπω ότι ίσχυε επι σειρά ετών και τοποθετώ πρόσωπο κοινής αποδοχής!».

Οι υπόλοιπες αλλαγές

Στην υγεία δίπλα στον κ. Πλεύρη μπαίνει η κ Μίνα Γκάγκα. Βαθύτατη γνώστης των εξελίξεων στην Υγεία, υπεύθυνο πρόσωπο με υψηλή κοινωνική αποδοχή. Ο σκληρός κομματικός Πλεύρης θα έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις και γι’ αυτό τοποθετήθηκε σε μια θέση που πλέον δεν ήθελε ο Κικίλιας που πήγε Τουρισμό, όπου έχει να κάνει πολύ δρόμο.

Στην υπηρεσία ασφαλείας του Πολίτη μπήκε ένας πρώην Αριστερός, ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Εξέλιξη ιδιαίτερη σημαντική και σημειολογική. Όλα αυτά όμως θα κριθούν στην πράξη. Ο Μητσοτάκης μετά και την ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο πάλι θα αιφνιδιάσει. Το πότε ξέρει μόνο αυτός. Δεν ενεργεί υπό την επήρεια εντυπώσεων. Σταθμίζει κρίνει και προχωράει. Δεν ενεργεί κατόπιν εντολών της αντιπολίτευσης. Όλα δείχνουν ότι «μπήκαμε σε νέο δρόμο εξελίξεων!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις