Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μίκης Θεοδωράκης – Στέλιος Καζαντζίδης: Σπάνια τηλεοπτική στιγμή
ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης – Στέλιος Καζαντζίδης: Σπάνια τηλεοπτική στιγμή

Μίκης Θεοδωράκης - Στέλιος Καζαντζίδης: Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε περάσει στην αιωνιότητα 20 χρόνια πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001

Μια σπάνια τηλεοπτική συνάντηση δύο ιερών τεράτων, του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέλιου Καζαντζίδη, είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών. Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε περάσει στην αιωνιότητα 20 χρόνια πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001. Ο μεγαλύτερος συνθέτης της Ελλάδας και ο σπουδαιότερος τραγουδιστής είχαν συνεργαστεί δισκογραφικά (Απονες Εξουσίες, Πολιτεία Α’ κ.λπ.) και το αποτέλεσμα έμεινε στην ιστορία.

Πολλές δεκαετίες αργότερα συναντήθηκαν στην εκπομπή του Θανάση Λάλα στον ΣΚΑΪ. Ο Μίκης με το πούρο του και ο Καζαντζίδης συνεσταλμένος («φοβόταν να τραγουδήσει», είπε ο Θεοδωράκης), θυμήθηκαν τη γνωριμία τους, τις συνεργασίες τους, τα παλιά. Κάποια στιγμή, ο Καζαντζίδης ζήτησε «μια κιθαρίτσα» και μπροστά στις κάμερες τραγούδησε μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη τις «Απονες Εξουσίες» και το «Σαββατόβραδο».

Δείτε το σπάνιο τηλεοπτικό ντοκουμέντο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις