Ολυμπιακός: Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού εγκλωβισμένοι στη Γουινέα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού εγκλωβισμένοι στη Γουινέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ολυμπιακός: Υπάρχουν συνεχείς επαφές με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γουινέας, ώστε να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ασφάλεια.

06.09.2021 | 15:42

Είναι δυνατόν ένα εν εξελίξει πραξικόπημα σε μια αφρικανική χώρα να επηρεάσει τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες; Και όμως ναι. Το πραξικόπημα ξέσπασε χθες, όταν αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων της Γουινέας δήλωσαν ότι έχουν συλλάβει τον πρόεδρο Αλφα Κοντέ, έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας Κονακρί και ότι διέλυσαν του πολιτειακούς θεσμούς με πραξικόπημα, που καταδικάσθηκε από την διεθνή κοινότητα, αλλά είναι πιθανόν να σημάνει την αποχώρηση ενός βετεράνου της αφρικανικής πολιτικής. Ειδικότερα, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, ο Μαμαντύ Ντουμπούγια, ανακοίνωσε στο πλευρό και άλλων αξιωματικών-πραξικοπηματιών σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι «αποφάσισαν να συλλάβουν τον πρόεδρο, να καταργήσουν το σύνταγμα , να διαλύσουν τους θεσμούς , ανάμεσά τους και την κυβέρνηση, να κλείσουν τα χερσαία και εναέρια σύνορα και να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την χώρα της δυτικής Αφρικής που είναι βυθισμένη εδώ και μήνες σε σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση.

Παρόλες τις δηλώσεις, η κατάσταση στην αφρικανική χώρα παραμένει συγκεχυμένη και οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, με τους πραξικοπηματίες να υποστηρίζουν ότι καθαίρεσαν τον πρόεδρο Άλφα Κόντε και την κυβέρνηση, κατάργησαν το σύνταγμα και έκλεισαν τα σύνορα, ενώ το Υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε πως απώθησε την επίθεση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων εναντίον του προεδρικού μεγάρου

Το ποδοσφαιρικό σκέλος

Στο μεταξύ αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Σεπτεμβρίου στο Κονακρί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής, λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στη Γουινέα την Κυριακή. Το Μαρόκο κατάφερε να απεγκλωβίσει από την Γουϊνέα την εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου, η οποία εγκλωβίστηκε στη χώρα – όπου θα αντιμετώπιζε την εθνική ομάδα του Μαρόκου για τα προκριματικά του Μουντιάλ – όταν την Κυριακή ξέσπασε πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Μαρόκου, έστειλε ένα ειδικό ναυλωμένο αεροπλάνο στη Γουϊνέα, παίρνοντας από εκεί την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

 

Στην εθνική ομάδα της Γουινέας βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Μαντί Καμαρά και ο Αγκιμπού Καμαρά, καθώς και ο Μαμαντού Κανέ, που πρόσφατα υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους», αλλά θα παραμείνει ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού. Μαζί τους, βρίσκεται και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιτραπεί στους παίκτες να αναχωρήσουν από τη χώρα ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν συνεχείς επαφές με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γουινέας, ώστε να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στις ομάδες τους με ασφάλεια.

Exit mobile version