Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμιο κύπελλο 2022: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμιο κύπελλο 2022: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Παγκόσμιο κύπελλο 2022: Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν

Μετά την ψυχρολουσία στο Κόσοβο και την απώλεια των βαθμών της νίκης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμεινε με μόλις 3 βαθμούς σε 3 αγώνες. Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, καθώς η Εθνική βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, πίσω από Ισπανία, Σουηδία και Κόσοβο.Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε το βράδυ της Κυριακής, η Ισπανία επικράτησε εύκολα με 4-0 της Γεωργίας, με τους Ίβηρες να βρίσκονται πλέον στην κορυφή του ομίλου με 10 πόντους, αλλά με δύο αγώνες περισσότερους από την Σουηδία, που έχει 9 πόντους.

Στην τρίτη θέση είναι το Κόσοβο με 4, στην τέταρτη όπως προαναφέραμε η Ελλάδα με 3 και στην τελευταία η Γεωργία με 1 βαθμό, αυτόν που πήρε απέναντι στην εθνική μας ομάδα.

Τα αποτελέσματα

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1

Ισπανία-Γεωργία 4-0

Παγκόσμιο κύπελλο 2022: Η βαθμολογία

Ισπανία               10β – 5αγ.

Σουηδία              9β – 3 αγ.

Κόσοβο               4β – 4αγ.

Ελλάδα               3β – 3αγ.

Γεωργία              1β – 5 αγ.

Επόμενη αγωνιστική (8/9)

Ελλάδα-Σουηδία

Κόσοβο-Ισπανία

Φαν’τ Σχιπ: «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να τερματίσουμε στη 2η θέση»

«Είναι απογοητευτικό να ισοφαρίζεσαι στις καθυστερήσεις, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας μετά το 1-1 στο Κόσοβο. Την απογοήτευσή του για την ισοπαλία της Ελλάδας στο Κόσοβο εξέφρασε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα του 2ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 ρωτήθηκε αν είναι δίκαιο το 1-1.

Παγκόσμιο κύπελλο 2022: Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος:

«Τι είναι δίκαιο, πέτυχαν ένα γκολ στο τέλος του αγώνα, η κρίση μας μέσα στον αγωνιστικό δεν ήταν τόσο καλή, ειδικά στη φάση του γκολ. Σκόραραν στις καθυστερήσεις, εμείς σκοράραμε προς το τέλος του ημιχρόνου. Παίξαμε με καρδιά και πάθος, ίσως η κριτική είναι λίγο άδικη στο τέλος. Είναι απογοητευτικό να ισοφαρίζεσαι στις καθυστερήσεις, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα μας». Για την υπόθεση πρόκριση είπε: «Δεν έχει χαθεί η πρόκριση, αλλά είναι δύσκολα πλέον. Πρέπει να τερματίσουμε στη 2η θέση, αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή. Η ομάδα τα έδωσε όλα για τη νίκη, σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Όταν δεν παίρνεις τους τρεις βαθμούς, είναι δύσκολα». Ο προπονητής της Εθνικής τόνισε επίσης: «Πίεση πάντα υπάρχει. Ακόμα και με το 0-1, πάλι θα είχαμε δύσκολο έργο μιας και μόνο ο πρώτος στον όμιλο προκρίνεται. Αλλά με το 1-1 στα τελευταία λεπτά, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Σουηδία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις