Πατατοσαλάτα της γιαγιάς – συνταγή: Η παλιά, αυθεντική γεύση

PLUS

Πατατοσαλάτα της γιαγιάς – συνταγή: Η παλιά, αυθεντική γεύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πατατοσαλάτα της γιαγιάς - συνταγή: Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη

08.09.2021 | 13:39

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους για να βράσουν πολύ πιο γρήγορα και για να μπορούμε να τις διαχειριστούμε άμεσα. Το νερό πρέπει να είναι πολύ καλά αλατισμένο.

Υλικά

5 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κυβάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις πατάτες, 2 λίτρα νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει για 20 λεπτά ελέγχοντας τις πατάτες αν έχουν μαλακώσει.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά με προσοχή να μην σπάσουμε τις πατάτες.

Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι για να γίνει πιο εύγευστη.

Exit mobile version