Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Aποξηραμένα φρούτα: Πού μας οφελούν
PLUS

Aποξηραμένα φρούτα: Πού μας οφελούν

Aποξηραμένα φρούτα: Είναι πρακτικά και πολλοί τα προτιμούν σαν σνακ, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αποξηραμένα είναι τα φρούτα που τους έχει αφαιρεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού που περιέχουν. Είναι πρακτικά και πολλοί τα προτιμούν σαν σνακ, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα αντίστοιχα φρέσκα και μπορούν να είναι ένα πολύ εύχρηστο και βολικό σνακ καθώς διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου

Λόγω της γλυκιάς τους γεύσης ικανοποιούν την όρεξη για γλυκό, βοηθώντας στη μείωση της κατανάλωσης λιπαρών γλυκών. Αποτελούν ιδανικό σνακ μεταξύ των γευμάτων, όμως είναι πλουσιότερα σε θερμίδες ανά τεμάχιο, συγκριτικά με τα αντίστοιχα φρέσκα φρούτα.

Προστατεύουν τα οστά

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, συμβάλλουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ωφελούν την καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα, η αντιοξειδωτική σύνθεση των φρούτων αυτών προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης.

 

 

Βοηθούν το έντερο

Έχουν ήπια καθαρτική δράση η οποία οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Επίσης, η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί πόνο και πρήξιμο στην κοιλιά.

Ποια να προτιμήσουμε

Τα ξηρά δαμάσκηνα και οι σταφίδες κατατάσσονται πρώτα μεταξύ όλων των φρούτων -αποξηραμένων και φρέσκων- όσον αφορά την αντιοξειδωτική τους δράση, δηλαδή την ικανότητα των συστατικών τους να απορροφούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Στην εν λόγω λίστα ακολουθούν οι φράουλες, τα φρέσκα δαμάσκηνα και τα πορτοκάλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις