Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Επανάσταση 1821: Συλλεκτικό ρολόι της Swatch για τα 200 χρόνια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επανάσταση 1821: Συλλεκτικό ρολόι της Swatch για τα 200 χρόνια

Επανάσταση 1821: Το ρολόι σχεδιάστηκε για λογαριασμό της διάσημης εταιρείας ρολογιών Swatch.

Ένα νέο συλλεκτικό ρολόι σχεδίασε ο art director Yorgo Tloupas για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το ρολόι σχεδιάστηκε για λογαριασμό της διάσημης εταιρείας ρολογιών, Swatch. Πρόκειται για ένα μοναδικό ρολόι, από τον διάσημο art director και logotype expert, Yorgo Tloupas για την Επανάσταση του 1821. Με Έλληνα πατέρα, τον γνωστό γλύπτη Φιλόλαο, ο Yorgo Tloupas, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις εμπορικές καμπάνιες διεθνών Οίκων, όπως η Omega και η Loro Piana, έχει κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς του με τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το σπίτι της οικογένειάς του στην Ελλάδα.

O Yorgos Tloupas ζει και εργάζεται στο Παρίσι όπου έχει ανοίξει το πρώτο ελληνικό καφέ, Yorgaki, ενώ έχει σχεδιάσει εικαστικές ταυτότητες (visual identities) για μεγάλα brands όπως οι Ricard, Martell, Artcurial, Lacoste και Hôtel de Crillon. Ως Creative Director σε περιοδικά, ήταν επικεφαλής των GQ France, Intersection, BeauxArts, Liberation και πολλών άλλων, ενώ σήμερα συνεργάζεται με το Vanity Fair France.

Σε 200 αντίγραφα

Στο ρολόι περιορισμένης έκδοσης – βγήκε μόνο σε 200 αντίγραφα, όσα και τα χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που σχεδίασε για την Swatch, o Yorgo Tloupas συνδυάζει την ιστορική σημαία (με το λευκό σταυρό και τα τέσσερα κυανά τεταρτημόρια) και τη σημερινή (με το λευκό σταυρό στο κυανό τετράγωνο και τις 9 οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες), σε ένα σύνολο παράλληλων λευκών και μπλε γραμμών που αποκαλύπτουν ένα λευκό και μπλε σταυρό.

 

Όπως αποκαλύπτει, ο Yorgo Tloupas, – ο οποίος εκτός των άλλων διδάσκει logo design στις διάσημες Σχολές art direction, interior design και μόδας, Penninghen, IFM, SciencesPo Paris – η σημαία που επέλεξε ως βασικό θέμα για το συλλεκτικό ρολόι της Swatch, είναι το σύμβολο του έθνους και της ελευθερίας και η εικόνα των δύο αιώνων προόδου της σύγχρονης Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις