Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε όλη τη χώρα με την παρουσία της στο δικαστήριο, την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα. Όλα τα βλέμματα τράβηξε η εμφάνιση της Ιωάννας με τη μάσκα που φορούσε, όμως ένας άγνωστος επιχείρησε να τη φωτογραφίσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο εντός του δικαστηρίου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, η Ιωάννα καθόταν δίπλα στη μητέρα της που της κρατούσε σφιχτά το χέρι, ενώ πίσω της βρίσκονταν ο πατέρας και ο αδελφός της. Όταν το δικαστήριο διέκοψε, η ίδια τσέκαρε το κινητό της τηλέφωνο και συνομιλούσε με την οικογένειά της. Ωστόσο, όταν βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα μέχρι να ανακοινωθεί η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης, ένας άγνωστός άνδρας επιχείρησε να τη φωτογραφίσει.
Η Ιωάννα δεν ήθελε να τη φωτογραφίσει, ήταν φανερά αναστατωμένη και απευθύνθηκε στους οικείους της, αλλά και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον άγνωστο να σβήσει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να τον φέρουν στην αίθουσα. «Επειδή βρισκόσασταν εκτός δικαστικής αίθουσας, σας κάνω μόνο σύσταση να σβήσετε ότι έχετε τραβήξει» είπε απευθυνόμενος στον άνδρα ο Πρόεδρος, με εκείνον να του απαντά: «Τα έχω σβήσει όλα κύριε Πρόεδρε».
Ποια είναι η σύνθεση της έδρας
Οι δικαστές πήραν τις θέσεις τους στην έδρα μαζί με τον εισαγγελέα. Ακολούθησε η κλήρωση για τους τέσσερις πολίτες που θα συμπλήρωναν τις άδειες θέσεις επί της έδρας και μαζί με τους τρεις δικαστές θα κρίνουν την τύχη της κατηγορουμένης. Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, αφού και οι τέσσερις ένορκοι που κληρώθηκαν ήταν άντρες. Προηγουμένως, ο συνήγορος της 36χρονης Έφης είχε ζητήσει την εξαίρεση 3 γυναικών που κληρώθηκαν για τη θέση του ενόρκου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, ενώ 1 άντρα εξαίρεσε ο εισαγγελέας. Το βαρύ κατηγορητήριο διαβάστηκε από τον εισαγγελέα, αλλά η 37χρονη Έφη δεν ήταν παρούσα για να το ακούσει.
«Θα εμφανιστεί σε οικείο δικονομικά χρόνο» σχολίασε ο Σάκης Κεχαχιόγλου. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».
https://www.youtube.com/watch?v=ZJe33JC0Ogg