Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αύξηση ενοικίων 2021 Αθήνα: Έως 30% “πάνω” στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση ενοικίων 2021 Αθήνα: Έως 30% “πάνω” στο κέντρο

Αύξηση ενοικίων 2021 Αθήνα: "Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας

Η αύξηση των τιμών στα ενοίκια στο κέντρο και στα προάστια της Αθήνας, προκαλεί πονοκέφαλο”στους υποψήφιους ενοικιαστές. Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δικτύου “E-real estates” Θέμης Μπάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μπάκας, η αύξηση των τιμών στα ενοίκια μετά το 2017 στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει φτάσει το 30%, ενώ πέριξ του κέντρου σημειώνεται άνοδος τιμών της τάξεως του 10% με 15%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας επιπλωμένης μονοκατοικίας 86 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, oπού το ενοίκιο κόστιζε 500 ευρώ το 2017, ενώ πλέον η τιμή του ανέρχεται στα 650-700 ευρώ. “Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας.

Όπως ανέφερε οι λόγοι των αυξήσεων στα ενοίκια αποδίδονται στην 10ετη κρίση που ταλαιπώρησε την οικονομία της χώρας και στην κατά συνέπεια αδυναμία των πολιτών να προχωρήσουν σε αγορά ακινήτων: “Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, λίγος κόσμος θέλησε να αγοράσει ακίνητα και όλοι στράφηκαν προς την ενοικίαση, η κτηματαγορά για 10 έτη δεν είχε τη διαθεσιμότητα των ακινήτων που θα μπορούσε να καλύψει την ζήτηση, ήρθαν και τα airbnb με τελικό αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές” ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “οι Αταίριαστοι”.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ είχε κάνει μια έκθεση το 2016 όπου αναφέρει ότι το 84,6% των ιδιωτικών υπαλλήλων στην Ελλάδα δαπανά 42% του μισθού τους για την αποπληρωμή ενοικίου, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 28%. Τέλος, επεσήμανε ότι η η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει σε νεαρά ζευγάρια δωρεάν ακίνητα, τα οποία θα διατίθενται από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

brown wooden door on white concrete building
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις