Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Και συνάντησε ο πρωθυπουργός αγρότη καβαλάρη στην διαδρομή του προς το Δαμάσι. Ο καβαλάρης τρέχει προς το μέρος του και του ζητά να τον χαιρετήσει. Στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού απαντά ότι τον λένε Ντάλτον και ότι είναι 83 ετών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων των ενημέρωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα πληρώνει μειωμένο ΦΠΑ στις ζωοτροφές και ο κτηνοτρόφος του αποκρίνεται «είσαι ήρωας».

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Η αλήθεια είναι ότι το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι που είχε γκρεμιστεί από τον σεισμό χτίστηκε με την συνδρομή της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε χρόνο ρεκόρ. Με το έργο αυτό αποδεικνύεται ότι το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν αν συνεργαστούν να κάνουν θαύματα. Μακάρι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Νικητής ο Πιερρακάκης

Μια μοναδική ευκαιρία να παίξουν το δημοφιλές παιχνίδι Warcraft στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ είχαν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος. Για το αποτέλεσμα της μονομαχίας ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την σχετική ανάρτηση: «Κέρδισα τον Θοδωρή, αλλά έπεσα στον ανίκητο Κυριάκο …η φετινή ΔΕΘ φανταστική». Εμ δεν είναι τυχαία υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ο Πιερρακάκης !

 

 

Πρώτη μέρα

Πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολέιων και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε μια φωτογραφία με τους δύο γιους του με τις σχολικές τσάντες στην πλάτη να φεύγουν για την πρώτη ημέρα στο σχολείο τους. Και στην ανάρτηση που συνόδευσε την φωτογραφία έγραψε μεταξύ άλλων: «ιατί όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο».

 

 

Παρών στον γάμο

Το παρών στον γάμο της κόρης του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γάμος ήταν παραδοσιακός κρητικός και έγινε στα Χανιά. Εκτός από τον πρωθυπουργό, στον γάμο παραβρέθηκαν οι υπουργοί Τάκης Θεοδωρικάκος, Λίνα Μενδώνη και η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σημαντική λεπτομέρεια ότι ο γάμος τελέστηκε στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων με ειδική άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού δεν πραγματοποιούνται Μυστήρια στην συγκεκριμένη Μονή.

 

Και το όνομα αυτού

Το όνομα του νεογέννητου γιού της θέλησαν να μάθουν οι συνάδελφοι της Έφης Αχτσιόγλου, που έσπευσαν να την ρωτήσουν όταν την είδαν στο κοινοβούλιο στην συζήτηση για το ασφαλιστικό. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το όνομα έχει αποφασιστεί και ο μικρός θα ονομαστεί Άρης. Με το καλό να ευχηθούμε.

 

 

Παρέμβαση

Στην διαδρομή του για το Δαμάσι ο πρωθυπουργός άκουγε μια χιουμοριστική εκπομπή στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Φαρσάλων και συγκεκριμένα στον ΤΡΤ 95,1. Τότε αποφάσισε να κάνει ό ίδιος μια τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή. Διαβάστε και τους διαλόγους: Δημοσιογράφος: «Σας ευαχριστούμε πάρα πολύ, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά πραγματικά πιστέψαμε ότι μας κάνουν φάρσα». Μητσοτάκης: «Είδατε, έχει και τα τυχερά της η δουλειά σας». Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και κατέληξε στις γαλοπούλες. Δημοσιογράφος: «Πώς σας ήρθε αυτό για την γαλοπούλα, που συζητάει όλη η Ελλάδα;». Μητσοτάκης: «Κοιτάξτε, αν δεν διανθίζουμε και αυτές τις εντάσεις με λίγο χιούμορ, δεν περνάει εύκολα η ώρα».

 

Χόρεψε

Όχι μόνο χόρεψε, αλλά έσυρε και τον χορό η Γιάννα Αγγελοπούλου στις Σέρρες. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Βλάχων του νομού Σερρών και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν. Μάλιστα από ό,τι μάθαμε, ήταν άψογη σε όλους τους παραδοσιακούς χορούς που συμμετείχε και γνώριζε και τις φιγούρες και τα βήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις