Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθη 43χρονη – Πώς την έκρυψε σε τουαλέτα καφέ
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθη 43χρονη – Πώς την έκρυψε σε τουαλέτα καφέ

Διακίνηση κοκαΐνης: Η γυναίκα συνοδευόταν από έναν 49χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής για να επιστρέψει στον Πειραιά, από το νησί της Λέσβου, 43χρονη γυναίκα, για μεταφορά 4,5 κιλών κοκαΐνης. Η γυναίκα, συνοδευόμενη από έναν 49χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη είχε φθάσει ακτοπλοϊκώς στη Λέσβο, μεταφέροντας μέσα σε γυναικεία ενδύματα, την τρομακτική ποσότητα κοκαΐνης, τη μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στο νησί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν η γυναίκα-μεταφορέας, έφθασε στο λιμάνι, κατευθύνθηκε σε μια καφετέρια, όπου σε σημείο της τουαλέτας, απέκρυψε την κοκαΐνη! Προφανώς, αυτό ήταν το σχέδιο, που είχε αποφασισθεί με τους συνεργούς στο νησί. Κάποιος από τους εμπλεκόμενους, μόλις θα έπαιρνε το ο.κ. ότι η κοκαΐνη είχε εναποτεθεί στην καφετέρια, θα πήγαινε δήθεν σαν πελάτης και κρυφά θα την έπαιρνε για περαιτέρω διαμοιρασμό της σε χρήστες.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εργαζόμενοι στην καφετέρια βρήκαν το δέμα με τα ενδύματα και αρχικά νόμισαν ότι κάποια γυναίκα πελάτης τα ξέχασε. Κρατώντας το στα χέρια, αντελήφθησαν ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Όταν δε κατάλαβαν ότι πρόκειται για ναρκωτικά, ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία. Αστυνομικοί της Ασφάλειας έσπευσαν επί τόπου. Όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι το δέμα το άφησε εκεί γυναίκα. Με την κατάλληλη έρευνα και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, αναγνώρισαν το πρόσωπό της.

Φοβούμενοι ότι θα προλάβει να φύγει από το νησί, μια ομάδα αστυνομικών έσπευσε στο λιμάνι και πράγματι την πρόλαβε, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο έχοντας στα χέρια της τα εισιτήρια επιστροφής.

Έρευνα για το κύκλωμα

Ήδη η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται στην Αθήνα πίσω από την αποστολή και ποιοι περίμεναν να παραλάβουν την κοκαΐνη, τα κέρδη από την πώληση της οποίας υπολόγιζαν ότι θα έφθαναν τα 200.000 ευρώ.

Η Αστυνομία για τη σοβαρή υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

«Συνελήφθη στη Μυτιλήνη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 43χρονη ημεδαπή, με τις κατηγορίες της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, οι δύο προαναφερόμενοι δράστες αφίχθησαν ακτοπλοϊκώς προ διημέρου στη Λέσβο, μεταφέροντας από κοινού, μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διανομή της στο νησί. Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, η 43χρονη, μετά την άφιξή της στο νησί, μετέφερε την κοκαΐνη περιτυλιγμένη σε ρουχισμό και την απέκρυψε σε τουαλέτες καταστήματος στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή πλάκας, συνολικού βάρους 4.510 γραμμαρίων. Η παραπάνω ποσότητα των ναρκωτικών, καθώς και κινητό τηλέφωνο και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που βρέθηκαν στην κατοχή της 43χρονης, κατασχέθηκαν.

Από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης, εκτιμάται ότι θα αποκομίζονταν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 200.000-ευρώ. Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις