Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούλογλου ΔΕΘ 2021: Δήλωση στην «Αυγή», με την οποία ανασκευάζει τα περί Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου ΔΕΘ 2021: Δήλωση στην «Αυγή», με την οποία ανασκευάζει τα περί Τσίπρα

Κούλογλου ΔΕΘ 2021: Με ένα σκίτσο επέλεξε να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη ο Στέλιος Κούλογλου, αλλά μετά έκανε διορθωτική δήλωση στην Αυγή

Δεν άντεξε την πίεση έκανε πίσω ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσε η άποψη ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης ήρθαν «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με ένα σκίτσο που δείχνει μια… λαιμητόμο.

Ωστόσο, πριν από λίγο εξαναγκάστηκε να κάνει δήλωση στην «Αυγή», η οποία δημοσιεύθηκε με τον τίτλο: «Αναγκαιότητα να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα». «Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», αναφέρει η δήλωση Κούλογλου.

Αυτή η αναφορά Κούλογλου και η ανάδειξή της από την «Αυγή» δείχνει τον πραγματικό λόγο που οργίστηκε η Κουμουνδούρου. Η αιτία δεν ήταν η φράση Κούλογλου περί «ισοπαλίας» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά ο υπαινιγμός ότι σε ενδεχόμενο προοδευτικής συγκυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος «άδειασε» τον Στέλιο Κούλογλου και έκανε λόγο για προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τον κ. Κούλογλου είπε ότι «εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις