Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Έντονα σχολιάστηκε η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ «να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασιμένοι να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα». Το σχόλιο που ξεχώρισε ήταν αυτό του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη: «Έβαλα να δω λίγο την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και νόμιζα ότι βλέπω ΠΑΣΟΚ… πάνε τα κόκκινα και τα ροζ και τα πορτοκαλί… μόνον πράσινα όλα πίσω του».

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Για copy paste κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής τον Αλέξη Τσίπρα για το σλόγκαν «Νέα Αρχή» που χρησιμοποίησε στην ΔΕΘ. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη: «Ωραίο σύνθημα το “Νέα Αρχή”. Ήταν του ΠΑΣΟΚ το 2015. Απλά τότε ο κ. Τσίπρας ήταν αγκαζέ με τον κ. Καμμένο και πίστευε ότι θα μείνουμε εκτός Βουλής».

Εντυπωσιάστηκε

Μια ιδιωτική ξενάγηση έκανε στην Μπριζίτ Μακρόν στο Μουσείο Μπενάκη έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου. Την ξενάγηση ανέλαβε ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης, ενώ η κα Μακρόν εντυπωσιάστηκε από τους ζωγραφικούς πίνακες, τις ελληνικές σημαίες και τις ελληνικές φορεσιές. Το Μουσείο δώρισε στην κα Μακρόν ένα μεταξωτό επετειακό μαντήλι με μια φιγούρα εύζωνα και ένα ασημένιο δαχτυλίδι με κουκουβάγια, ακριβές αντίγραφο του χρυσού δαχτυλιδιού της Φιλόμουσου Εταιρείας Αθηνών. Μάλιστα η πρώτη κυρία της Γαλλίας το φόρεσε αμέσως.

 

Ξεκίνησαν τα στοιχήματα

Έχουν ξεκινήσει ήδη τα στοιχήματα για το πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Κάποιοι ποντάρουν τα λεφτά τους στα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή 14 Κυριακή, και άλλοι στις 28 Νοεμβρίου. Εμείς για να συμμετέχουμε στο στοίχημα ποντάρουμε την τελευταία Κυριακή του μήνα στις 28. Για να δούμε.

Αγόρασε βιβλία

Την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που συνοδευόταν από τον αγαπημένο της γιο Λουκά. Η υπουργός πέρασε από όλους  τους πάγκους, άνοιξε αρκετά βιβλία και αγόρασε κάποια για την ίδια, αλλά και τον γιο της. Και όπως έγραψε, «φύγαμε με υπέροχα βιβλία και περισσότερη όρεξη για διάβασμα».

 

Τσακωμός για το αποτέλεσμα

Ποιος κέρδισε στην ΔΕΘ; Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Αυτό το ερώτημα απασχόλησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μάλιστα σε άρθρο του έγραψε ότι δεν είναι αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί, και συνέχισε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα Τσίπρα –Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ήταν ισοπαλία. Ο πρώτος που αντέδρασε στα σχόλια του ευρωβουλευτή ήταν ο Παύλος Πολάκης, που επιτέθηκε ευθέως στον κ. Κούλογλου: «Μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία. , Αν εσύ είδες ισοπαλία στη ΔΕΘ μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά». Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης που σχολίασε: «Για να πετύχουμε τους συλλογικούς στόχους χρειαζόμαστε νίκη και όχι ισοπαλία, με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και φυσικά όχι με αυτογκόλ!».

 

Νέος ρόλος

Σε νέο ρόλο θα δούμε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, αφού ανέλαβε την θέση του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, αντικαθιστώντας τον κ. Ανδρέα Κατσανιώτη που υπουργοποιήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

 

Επιστρέφει;

Ο λόγος για τον Σταύρο Θεοδωράκη που μετά την ενασχόλησή του με την πολιτική το σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην δημοσιογραφία και να παρουσιάσει εκ νέου την επιτυχημένη του εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε συζητήσεις με κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας για να ξεκινήσουν οι προβολές τους επόμενους μήνες.

 

Μόνο ΠΑΣΟΚ

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας σε διαδικτυακή εκδήλωση με σύνθημα «Για πάντα ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Λοβέρδος έδωσε στην δημοσιότητα το κείμενο διακήρυξης, το οποίο τιτλοφορείται «Πράσινη Επανάσταση». Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, η χώρα έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό πρωταγωνιστή και ανέφερε: «Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται».

Βραδινή έξοδος

Την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» παρακολούθησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο. Οι δυο τους ανέβασαν στα social media αρκετές φωτογραφίες από την παρουσία τους στον χώρο, συνομίλησαν με τους πρωταγωνιστές και έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές.

Το μήνυμα Γεραπετρίτη

Και ξαφνικά το πρωί της Κυριακής που θα έδινε συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλοι οι υπουργοί έλαβαν ένα sms στο κινητό τους τηλέφωνο με αποστολέα τον υπουργό Επικρταείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Το μήνυμα ενημέρωνε τους υπουργούς ότι η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μόνο για τους δημοσιογράφους. Αυτός ήταν και ο λόγος που κανείς υπουργός δεν ήταν στην αίθουσα την ώρα της συνέντευξης του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις