Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Τα ανοιχτά μικρόφωνα στην Βουλή και η απροσεξία πολλών βουλευτών τους έχει εκθέσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Σε αυτά τα περιστατικά έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου απάντησε στο κινητό του χωρίς να προσέξει ότι το μικρόφωνο ήταν ανοικτό και έτσι όλοι άκουσαν μια ευχάριστη συζήτηση για τσίπουρα: «Έλα τι γίνεται; Ναι, ναι ήταν στο γραφείο και έπιναν τσίπουρα. Ε και εκεί που έπιναν έριξε και μια στροφή, μια πεντοζάλη».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Και μίλησε ο κ. Τσίπρας στην ολομέλεια, χρησιμοποιώντας την λέξη «τσιρίδες» για να αποτυπώσει έτσι τον τρόπο με τον οποίο είχε αγορεύσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Τι το ήθελε; Τον λόγο πήρε επί προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «αγράμματο» τον κ. Τσίπρα και «ότι δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει». Τι το ήθελε και εκείνος; Τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν θα απαντήσω στον κ. Γεωργιάδη, που είπε αγράμματο τον πρώην πρωθυπουργό». Και κάπως έτσι συνεχίστηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας!

Δύσκολες ώρες

Δύσκολες ωρες για τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς έχασε τον πατέρα του Γιώργο. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στα social media. Θερμά συλληπητήρια.

 

Η πρόεδρος και η γάτα της

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τις εντυπώσεις έκλεψε ένα μαξιλαράκι. Στο κεντητό μαξιλαράκι που απαθανάτισαν οι φωτογράφοι απεικονίζεται η πρόεδρος και η γάτα της η Καλυψώ, που έχει υιοθετήσει η κα Σακελλαροπούλου.Το μαξιλαράκι, όπως λέει το ρεπορτάζ, είναι δώρο από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό ίδρυμα που είχε επισκεφθει πρόσφατα.

 

 

Η συναυλία

Μια συναυλία που παρουσίασε στο Ηρώδειο ο Σταύρος Ξαρχάκος παρακολούθησε πριν μερικές ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από την κόρη του Αργυρώ. Ερμηνεύτρια στην συναυλία ήταν η Ηρώ Σαΐα και ένα ορχηστρικό σύνολο 11 μουσικών, ενώ ο τίτλος «θέλει αρετή και τόλμη το… τραγούδι».

Επαναλειτουργεί

Άνοιξε ξανά μετά από αρκετό καιρό το εστιατόριο της Βουλής με νέους κανόνες και αυστηρά πρωτόκολλα. Στο εστιατόριο θα μπορούν να κάθονται μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, γεγονός που δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών έχουν πραγματοποιησει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Στην μνήμη

Μια ανθοδέσμη άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στο έδρανο όπου καθόταν ο βουλευτής Ευρυτανίας Παύλος Μπακογιάννης, που δολοφονήθηκε από την 17Νοέμβρη. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για μια άνανδρη δολοφονία, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Η Δημοκρατία τελικά νικά. Στο τέλος οι δολοφόνοι και οι ακραίοι υποστηρικτές τους αποκαλύπτονται και μπαίνουν στο περιθώριο».

 

Αλλαγές σύντομα

Μια από τις πιο «στάνταρ» αλλαγές στο κόμμα της ΝΔ δείχνει να είναι αυτή του γραμματέα του κόμματος. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι από την θέση αυτή θα αποχωρήσει ο νυν γραμματέας κ. Στεργίου και την θέση του θα λάβει ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Για να δούμε αν οι πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η αλλαγή γραμματέα θα γίνει πολύ σύντομα .

 

Πολλά ακούγονται

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον Παύλο Γερουλάνο. Κάποιοι αναφέρουν ότι είναι οριστική η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάποιοι άλλοι ότι θα το αποφασίσει ίσως και την τελευταία στιγμή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στόχευση του πρώην υπουργού είναι η υποψηφιότητά του στην Α΄ Αθήνας. «Κυριακή, κοντή γιορτή», που λέει και ο λαός μας, θα ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες.

 

Ο Κουτσούμπας και το σφρυροδρέπανο

Θέση στην συζήτηση που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το μπλουζάκι της κας Τζούλιας Νόβα με το σφυροδρέπανο πήρε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή: «Η πολιτική των αστικών κομμάτων φανερώνει και φόβο και μάλιστα είναι τέτοιος ο φόβος τους που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν χώρο και χρόνο στα ΜΜΕ και να κάνουν μεγάλο πολιτικό θέμα το γεγονός ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια πλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου ταύτισε τα θέλω της με τη δική της στάση. Τόσο τους ποναει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο». Μα καλά όλα αυτά για ένα μπλουζάκι;

 

Οριστικό

Είναι τελικά οριστικό και οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσιας του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος γύρος, αν κάποιος υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50%, θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβριου. Τώρα το θέμα συζήτησης είναι η επικύρωση των υποψηφιοτήτων, ενώ από ό,τι μαθαίνω, οι υποψήφιοι πρόεδροι οργανώνουν ήδη τις προεκλογικές τους ομιλίες. Και καλά κάνουν, αφού ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα…

Ένα βραβείο ακόμη

Ακόμη ένα βραβείο πρόσεθεσε στην συλλογή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Αυτήν την φορά το βραβείο ήρθε από τα IMPACT BITE AWARDS 2021, που είναι ένας θεσμός επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Ο λόγος που του απονεμήθηκε το βραβείο; Ποιός άλλος; Η συνδρομή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Συγχαρητήρια να πούμε για μια ακόμη φορά.

 

 

Παρουσίασε βιβλίο

Ο λόγος για την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κα Νατάσα Παζαΐτη, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της συγγραφέως και αρθρογράφου Ανδριάνας Αρβανιτίδου με τίτλο «Λόγια Ψυχής». Όπως έγραψε λίγο αργότερα η κα Παζαΐτη στα social media: «Η Ανδριάνα είναι πραγματική μαχήτρια της ζωής. Δεν άφησε τον καρκίνο να την νικήσει. Η ασθένειά της ήταν το έναυσμα για να αλλάξει την ζωή της, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και μέσα από τα γραπτά της να μας δώσει ένα μάθημα ζωής. Ας γίνει το πρότυπο όλων των γυναικών. Ας ειναι η ηρωίδα μας».

Άναψε φωτιές

Φωτιές άναψε μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών που πολιτεύονται στον Πειραιά η παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη στην συναυλία που διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες η Μητρόπολη Πειραιά στο Βεάκειο. Και αυτό γιατί κάποιοι το εξέλαβαν ως αρχή των συχνότερων επισκέψεων του υπουργού Επικρατείας στο μεγάλο λιμάνι με σκοπό την κάθοδό του εκεί ως υποψήφιος για τις εκλογές. Κάτι τέτοιο θα άλλαζε αρκετά τις ισσοροπίες και τον πολιτικό χάρτη του λιμανιού και επομένως η παρουσία Γεραπετρίτη έδωσε τροφή για συζητήσεις.

 

Υπογραφές και κόστος

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει εως τις 15 Οκτωβρίου στις δύο το μεσημέρι να έχουν συγκεντρώσει υπογραφές απο το 15% των μελών της ΚΕ ή 5000 υπογραφές από μέλη του Κινήματος για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους. Την ίδια ώρα για να συμμετάσχει κάποιο μέλος ή φίλος του κόμματος στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και το ποσό του ενός ευρώ για τον δεύτερο. Τα χρήματα, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, θα καλύψουν τις δαπάνες της εκογικής διαδικασιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις