Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής 2021: Ο Σπύρος Τερλεμές πήρε το χάλκινο μετάλλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής 2021: Ο Σπύρος Τερλεμές πήρε το χάλκινο μετάλλιο

Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής 2021: Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι μαθητές από 15 χώρες

Χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Φυσικής απέσπασε ο Κομοτηναίος μαθητής Γ’ Λυκείου του σχολείου ΑΞΙΟΝ Ξάνθης Σπύρος Τερλεμές, κάνοντας για ακόμη μία φορά τη Θράκη υπερήφανη με κατόρθωμά του σε διαγωνισμό φυσικής. Την επιτυχία γνωστοποίησε ο ίδιος, μη κρύβοντας τη μεγάλη του χαρά κι ευχαριστώντας την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τους καθηγητές του σχολείου του για τη βοήθεια. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι μαθητές από 15 χώρες. Ο νεαρός μαθητής συγχρόνως αναδείχθηκε και πρώτος μεταξύ των τεσσάρων Ελλήνων συμμετεχόντων, από τους οποίους δεν απέσπασε κάποιος άλλος μετάλλιο. Μιλώντας στον “Χ” εξήγησε πως ο διαγωνισμός ήταν ένας από τους πιο δύσκολους των τελευταίων ετών σε επίπεδο δυσκολίας θεμάτων και ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε αναλυτικά στο διαγωνισμό και την επιτυχία του: “Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της φετινής Βαλκανικής Ολυμπιάδας Φυσικής. Κέρδισα Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Medal) ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους μαθητές στον κόσμο. Μου είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να περιγράψω την χαρά και τον ενθουσιασμό μου. Είμαι ο 10ος μαθητής στην ιστορία της Ελλάδας που παίρνει μετάλλιο σε διεθνή ολυμπιάδα φυσικής (από το 1967 που έγινε η πρώτη ολυμπιάδα).

Θέλω πρωταρχικά να ευχαριστήσω την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για όλη της την συνδρομή στην ανάδειξη της φυσικής στην Ελλάδα. Είναι αναμφίβολα η πιο ενεργή εκπαιδευτική ένωση στην χώρα μας. Την ευχαριστώ τόσο ως μαθητής αλλά και ως λάτρης της φυσικής. Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω το σχολείο μου ΑΞΙΟΝ και τους καθηγητές μου. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ευχαριστώ ειδικά τους καθηγητές μου Σταύρο Λίτσα, Ζήση Μπρούμπη και Άγγελο Τετόρο για την αδιάλειπτη βοήθεια τους.Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι 70 καλύτεροι 15 χωρών. Συνεχίζουμε!”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις