Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονη Δράμα κορονοϊός: “Φοβόμασταν τη διασωλήνωση, κοροϊδεύουν τον κόσμο”
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη Δράμα κορονοϊός: “Φοβόμασταν τη διασωλήνωση, κοροϊδεύουν τον κόσμο”

14χρονη Δράμα κορονοϊός: 14χρονη με κορονοϊό έπαθε πνευμονική εμβολή γιατι οι γονείς της αρνούνταν τη διασωλήνωση.

Σοκαριστικές είναι οι εξηγήσεις που δίνει η οικογένεια της 14χρονης στη Δράμα που αρνούνταν πεισματικά να στείλουν την έφηβη στο νοσοκομείο παρότι νοσούσε σοβαρά με κορονοϊό. Αντ’αυτού προτίμησαν να της χορηγήσουν οξυγόνο στο σπίτι και χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να μεταφερθεί το νεαρό κορίτσι στο νοσοκομείο όπου και βελτιώθηκε η υγεία της. H γιαγιά της 14χρονης από την Δράμα μίλησε στο Mega και την εκπομπή “Live News”, λέγοντας πως η οικογένεια φοβόταν τη διασωλήνωση. “Διασωλήνωση, αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ” είπε χαρακτηριστικά.

“Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί. Εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα” πρόσθεσε, σημειώνοντας πως επειδή ο πυρετός δεν υποχωρούσε, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, ο οποίος μόλις εξέτασε τη μικρή, τους ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος. “Τρίτη μέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα, αν το έλεγε, ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι” συμπλήρωσε η γιαγιά της 14χρονης.

Με τους ανεμβολίαστους γονείς να αρνιούνται πεισματικά να μεταφέρουν τη μαθήτρια στο νοσοκομείο, η παιδίατρος κατήγγειλε το περιστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο. “Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε ‘δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο’. Και είπαμε δε θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς η παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο”, ανέφερε η ηλικιωμένη.

“Κάνουνε διασωλήνωση και τρώνε τον κόσμο”

Όπως εξηγεί η γιαγιά του κοριτσιού, πρόσφατα έχασαν τον γαμπρό της από κορονοϊό, γεγονός που τους δημιούργησε μια αποστροφή προς τα νοσοκομεία. “Πέθανε πολύ πρόσφατα ο γαμπρός μας. Με 96 οξυγόνο τον έστειλαν για διασωλήνωση στην Αλεξανδρούπολη γι’ αυτό εμείς δε θέλαμε το νοσοκομείο καθόλου. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Για τον κορονοϊό, δηλαδή κάνουνε διασωλήνωση και κάτι δεν πάει καλά και… φεύγουν. Έτσι “τρώνε” όλον τον κόσμο”, συμπλήρωσε.

Σήμερα η 14χρονη, που τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα, παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Μειώθηκε η παροχή οξυγόνου ενώ της χορηγείται και αγωγή για την πνευμονική εμβολή που υπέστη.

Την άλλη εβδομάδα το εξιτήριο

“Το κορίτσι ήρθε με μια βαριά εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού. Είχε ήδη σημάδια πνευμονικής εμβολής”, σημείωσε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. “Αντιμετωπίστηκε με υψηλές παροχές οξυγόνου και τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Καρανταγλής τόνισε ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η κατάστασή τους μπορεί άμεσα να επιδεινωθεί. “Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Δε θα πάρει εξιτήριο αυτήν την εβδομάδα”, κατέληξε ο παιδίατρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις