Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Μόλις είδαν τον πρωθυπουργό στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να τον συγχαρούν για την συμφωνία με την Γαλλία και γρήγορα γύρω του σχηματίστηκε το κλασσικό πηγαδάκι. Ο πρωθυπουργός, αφού σχολίασε τα της γαλλοελληνικής συμφωνίας, είπε σε βουλευτές ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια και ότι επιθυμεί να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα. Όταν στην παρεά προστέθηκε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο πρωθυπουργός του είπε: «Τι έγινε Τάσο; Από τις ταυρομαχίες στην Βαλένθια κατευθείαν στην Βουλή;». Για την ιστορία, ο κ. Χατζηβασιλείου ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό στην Ισπανία, εξ ου και η σχετική αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Σαν αθλητής του άλματος εις μήκος πετάχτηκε από την καρέκλα του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, όταν την ώρα που ήταν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση έγινε ένας ισχυρός μετασεισμός στην Κρήτη. Ο βουλευτής μόλις το αντιλήφθηκε σηκώθηκε απότομα από την καρέκλα του απομακρύνθηκε από το πλάνο και επέστρεψε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όπου και εξήγησε τι είχε συμβεί. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας την ίδια αντίδραση θα είχε, να μην σας πω ότι κάποιοι δεν θα επέστρεφαν καν στην ζωντανή σύνδεση.

Τρίτες δόσεις

Δύο κυρίες της δημόσιας ζωής προχώρησαν μέσα στην εβδομάδα στον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Πρόκειται για την κα Νατάσσα Παζαΐτη, που έκανε την τρίτη δόση με την ιδιότητα της ιατρού-χειρουργού, αλλά και την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Και οι δύο έκαναν το ατομικό, αλλά και συλλογικό τους καθήκον.

 

Πήγαν γήπεδο

Οι δύο φίλοι, αλλά και κουμπάροι Γρηγόρης Δημητριάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες μαζί στο γήπεδο όπου παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια. Οι δυο τους κάθισαν στα ορεινά του ΣΕΦ και απόλαυσαν τον αγώνα, ενώ συζήτησαν και αρκετά θέματα… εκτός γραφείου!

Βραβείο

Το βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς παρέλαβε πριν λίγες ημέρες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η τελετή απονομής έγινε στον χώρο του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, που πλέον αποαταστάθηκε πλήρως. Το βραβείο απονεμήθηκε στην υπουργό από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και η υπουργός το αφιέρωσε σε όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάσταση του γεφυριού.

 

Φτιάχνονται τα στρατόπεδα

Ηχηρά ονόματα από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ αρχίζουν σιγά σιγά και δείχνουν την προτίμησή τους σε κάποιον από τους υποψηφίους και έτσι τα στρατόπεδα γεμίζουν από στρατιώτες εν όψει της μεγάλης μάχης του Δεκεμβρίου. Την στήριξή τους στον Ανδρέα Λοβέρδο έδειξαν εσχάτως η κα Εύα Καϊλή, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου και η κα Χαρά Κεφαλίδου. Καλά τα πάει στο γυναικείο φύλο ο κ. Λοβέρδος, όπως φαινεται μέχρι στιγμής.

 

Βόμβες Γιώργου

Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΠΕ του κόμματος τόσο για την πορεία του ΚΙΝΑΛ, όσο και για τις υποψηφιότητες. Είπε ο πρώην πρόεδρος: «Η δική μας παράταξη υπάρχει για τον λαό και για να αλλάζει διαρκώς ό,τι δεν υπηρετεί τα συμφέροντά του». Και η δεύτερη βόμβα: «Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να μιλάμε μεν για την παράταξή μας, αλλά ο καθένας μας να θέλει να την αλλάξει και να την φέρει στα μέτρα του». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

 

Αγιασμός

Αγιασμός έγινε στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες για την έναρξη της Γ ‘ Συνόδου της ΙΣΤ’  κοινοβουλευτικής περιόδου χωρίς την παρουσία των κ.κ. Βελόπουλου, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη. Δύο ήταν τα γεγονότα που σχολιάστηκαν πιο έντονα: το πρώτο ήταν ότι ο πρωθυπουργός ήταν μόνος τους στα υπουργικά έδρανα, καθώς οι υπουργοί επέλεξαν τα βουλευτικά τους έδρανα κατά την διάρκεια του αγιασμού και το δεύτερο ήταν ο έντονος ραντισμός από τον μητροπολίτη Νικόδημο στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Γνωστή φιλόζωη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων η κα Φώφη Γεννηματά μάς σύστησε μέσω των social media την αγαπημένη της σκυλίτσα που ονομάζεται Μαλού: «Σήμερα γιορτάζουν οι καλύτεροι και πιο πιστοί μας φίλοι. Ανάμεσά τους και η Μαλού, που μας επιστρέφει κάθε ημέρα πολλαπλάσια την αγάπη και την συντροφικότητα που της δίνουμε εδώ και οκτώ χρόνια».

 

Δύο πρόεδροι

Δυο πρόεδροι ανακοινώθηκαν εντός της εβδομάδας: Πρόκειται για τον κ. Θεοκλή Ζαούτη που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του ΕΟΔΥ στην θέση του κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, αλλά και τον κ. Βασίλη Ράπανο, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σιδεροκέφαλοι και οι δύο να ευχηθούμε!

Θεατρόφιλος

Στο Ηρώδειο εμφανίστηκε ο γνωστός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας που παρακολούθησε μαζι με την σύζυγό του Ασημίνα την τραγωδία του Ευρυπίδη «Ορέστης» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη. Όπως αναμενόταν ο κ. Τσίοδρας και η σύζυγός του φορούσαν τις μάσκες τους και τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, καθόλη την διάρκεια της παρουσίας τους στο ιστορικό θέατρο.

 

Γεύμα στο Παρίσι

Στο Παρίσι βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για τα εγκαίνια της έκθεσης Top Resa. Εκεί είχε μια συνάντηση με το γνωστό τοπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ.Το πασίγνωστο μοντέλο ήταν στο Παρίσι για την εβδομάδα μόδας και αφού φωτογραφήθηκε με τον Βασίλη Κικίλια και την Τζένη Μπαλατσινού, γευμάτισαν μαζί σε ένα εστιατόριο όπου συζήτησαν και αρκετά θέματα.Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η Ναόμι Κάμπελ με ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

 

Ο διάλογος

Λίγες ώρες μετά την διαγραφή Μπογδάνου έγινε γνωστό και ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο κοινοβούλιο ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Μπογδάνος συνάντησε τον κ. Δένδια στους διαδρόμους της Βουλής και του είπε: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά;» και ο Νίκος Δένδιας, όπως λένε οι πληροφορίες αποκρίθηκε, «αυτά που είπες ήταν απαράδεκτα».

 

Περί ψηφιοποίησης

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί μεγάλο όπλο στα χέρια τόσο των πολιτών, όσο και των κρατικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε την δυνατότητα του άυλου συναινετικού διαζυγίου, ενώ ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε ότι εντός του 2022 θα βγουν και οι ψηφιακές συντάξεις. Ε μπραβο του λοιπόν,  να λέμε και τα καλά που γίνονται.

 

Χαρές

Μεγάλες χαρές για την οικογένεια του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, αφού η κόρη του Μαρία είναι έγκυος και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι κυοφορεί δίδυμα. Η κόρη του κ. Παπαθανασίου έχει άλλα δύο παιδιά και έτσι ο πρώην υπουργός θα γίνει ξανά παππούς επί… δύο. Με το καλό να ευχηθούμε.

Τις συγκέντρωσε ήδη

5.000 υπογραφές χρειάζονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για να συμμετάσχουν στην διαδικασία και ήδη από το επιτελείο του κ. Λοβέρδου διαρρέεται ότι ο πρώην υπουργός έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το νούμερο και έχει ήδη συγκεκτρώσει 13.000 υπογραφές. Μεγάλο νούμερο είναι η αλήθεια ότι είναι αυτό.

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι στην ΝΔ εξετάζουν μια υποψηφιότητα στην Θεσσαλονίκη από τον ιατρικό κόσμο; Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου κ. Εξαδάκτυλο, που είναι ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους και άρτιος επιστήμονας. Αλήθεια ή φήμες θα φανεί στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις