Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατσίφας – αυτοκτονία: Το πόρισμα σοκ των Αλβανών και το ξέσπασμα της οικογένειας
ΕΛΛΑΔΑ

Κατσίφας – αυτοκτονία: Το πόρισμα σοκ των Αλβανών και το ξέσπασμα της οικογένειας

Κατσίφας - αυτοκτονία: Τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Έλληνα μειονοτικού δημοσίευμα αλβανικής ιστοσελίδας ρίχνει λάδι στη φωτιά

Σοκ προκαλεί το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων, για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα σύμφωνα με όσα βλέπουν το φώς της στην Αλβανία. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου που επικαλούνται πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε! Ανεπίσημες πηγές, που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Οι αλβανικές αρχές, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι όπου κρύφτηκε για αρκετές ώρες. Αλλά επειδή οι συγγενείς του Κατσίφα δεν είχαν ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της δίκης για το περιεχόμενο του φακέλου, η δικαστής της υπόθεσης, Σουέλα Ντάσι, διέταξε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου να αποσύρει τον φάκελο για να υποβάλει αντίγραφο των ανακριτικών πράξεων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα μέλη της οικογένειας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση των ισχυρισμών της Εισαγγελίας, αναφέρει το ant1news.gr.

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη ξεσπά και ζητά δικαιοσύνη

«Απαράδεκτο και εξευτελιστικό για τη μνήμη» του αδελφού της, χαρακτήρισε η Ερμιόνη Κατσίφα το γεγονός ότι, τα αλβανικά Μέσα μεταδίδουν ότι ο θάνατος του αδελφού της Κωνσταντίνου, προήλθε από αυτοκτονία. «Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να κάνουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Είναι πολιτικό το θέμα, δεν ξέρω ποιοι άλλοι κρύβονται από πίσω», είπε σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενη στον αδελφό της, υπογράμμισε πως, «είχε πολύ όρεξη για ζωή» και ζήτησε το υλικό από τις κάμερες των drones τη στιγμή της δολοφονίας του. «Θέλω να δικαιωθεί ο αδελφός μου που έδωσε τη ζωή του για τη σημαία», τόνισε και υπενθύμισε ότι, οι αλβανικές Αρχές δύο χρόνια πριν έκαναν λόγο για «ανταλλαγή πυροβολισμών».

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, λέει η χαροκαμένη μητέρα

«Αφού δεν μπόρεσαν να «δέσουν» την άδικη δολοφονία του παιδιού μου, τον “αυτοκτόνησαν” μετά από τρία χρόνια» λέει στο protothema.gr η κυρία Βασιλική Κατσίφα, μητέρα του Κωνσταντίνου. «Εμείς πόρισμα δεν πήραμε στα χέρια μας, Ήρθε ένα χαρτί από την Εισαγγελία που μιλάει για “αυτοκτονία” του παιδιού μας, με δύο τρύπες στο πρόσωπο. Αφού δε μπόρεσαν να δέσουν την υπόθεση, τον αυτοκτόνησαν, μετά από τρία χρόνια. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια και θα φτάσουμε έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» λέει η κυρία Κατσίφα, ζητώντας από τις αλβανικές Αρχές να δημοσιοποιήσουν το βίντεο της επιχείρησης. «Αν “αυτοκτόνησε” όπως λένε μπροστά στους άνδρες της RENEA ας δημοσιοποιήσουν το βίντεο από τις κάμερες. Δεν το κάνουν όμως, γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική» τονίζει, δηλώνοντας απογοητευμένη και πικραμένη από την εξέλιξη.

Οι γονείς του θύματος δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις μεθοδεύσεις των αλβανικών Αρχών προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τον χαμό του παιδιού τους, αλλά και έναν συνεχή -όπως καταγγέλλουν- ψυχολογικό πόλεμο, με στόχο να εγκαταλείψουν το χωριό. Οι κλήσεις του πατέρα Γιάννη Κατσίφα στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου είναι συνεχείς, αφού κατηγορείται γι’ ανέγερση μικρής εκκλησίας στο σημείο που δολοφονήθηκε ο γιος του, ενώ κατά διαστήματα drone πετάει -άγνωστο από ποιον- επάνω από το σπίτι τους, βιντεοσκοπώντας και τρομοκρατώντας τους. «Το παιδί μου έχασε τη ζωή του γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να σηκώνει τη σημαία της Ελλάδας στον τόπο του. Θέλω να λάμψει η αλήθεια. “Αυτοκτόνησαν” το παιδί μου γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν πειστικά γιατί τον σκότωσαν». «Ο αγώνας μας συνεχίζεται» καταλήγει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις