Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΠΕ ΜΠΕ – ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες: Ζητά συγγνώμη η συντάκτρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ ΜΠΕ – ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες: Ζητά συγγνώμη η συντάκτρια

ΑΠΕ ΜΠΕ - ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες: Οριστικό τέλος στην παρεξήγηση

Οριστικό τέλος στην παρεξήγηση που σημειώθηκε το πρωί, με μια υβριστική ανάρτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ , προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θέλησε να βάλει η συντάκτρια του κειμένου, η οποία – “άθελα της” όπως παραδέχεται η ίδια – ήταν υπεύθυνη για τη δημοσίευση. Σε ανακοίνωσή της η δημοσιογράφος Αγγελική Μπούμπουκα που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ από το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει ότι:

“Η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά”.

Η υπόθεση πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του ΑΠΕ Αιμίλιου Περδικάρη, κατηγορώντας και τον Πρωθυπουργό, καθώς το πρακτορείο είναι στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου.

Επόμενο ήταν να υπάρξουν και πολλά σχόλια για την συντάκτρια του δημοσιεύματος, που όπως αποκαλύπτεται είναι προσληφθείσα επί ΣΥΡΙΖΑ- στον διαγωνισμό που έγινε λίγο πριν τις εκλογές του 2019- και μάλιστα εξαιρετικά δραστήρια στα social media, με δεκάδες αναρτήσεις εναντίον της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σε νεότερη ανακοίνωση ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του Προέδρου του ΑΠΕ Αιμίλιου Περδικάρη, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να “κρυφθεί” πίσω από τη συντάκτρια του του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΑΠΕ ΜΠΕ – ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες: Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

“Το γεγονός ότι ο κ. Περδικάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία εργαζόμενη δείχνει πολλά. Πλέον δίπλα στο ζήτημα αξιοπιστίας υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας.”.

ΑΠΕ ΜΠΕ – ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες: Το hastag και οι αντιδράσεις που προκάλεσε

Η είδηση που ανέβασε στο Τwitter η δημοσιογράφος του ΑΠΕ αφορούσε την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Εύβοια. Συγκεκριμένα η συντάκτης του δημοσιεύματος, αντί να χρησιμοποιήσει το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε το γνωστό από τα τρολ του διαδικτύου #Σύριζαξεφτίλες, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Αυγής. Μετά τις αντιδράσεις το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέβασε την ανάρτηση στο twitter και έκανε νέα, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τα σωστά hashtags.

Η Αυγή πάντως σημείωσε ότι το “Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως δημόσιος φορέας οφείλει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο λειτούργησε ως δεξιό τρολ με προκλητική ανάρτηση κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.”

ape syriza

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΑΠΕ

“Όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “Στο δε ΑΠΕ ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε “γαλάζιο τσιφλίκι ” με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ. Σήμερα το πρωί συνόδευσαν την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ. Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις