Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σουηδία – Ελλάδα: Η ενδεκάδα της εθνικής με Τσιμίκα και Γιαννούλη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σουηδία – Ελλάδα: Η ενδεκάδα της εθνικής με Τσιμίκα και Γιαννούλη

Σουηδία – Ελλάδα: Τη νίκη που θα τη φέρει σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο ψάχνει σήμερα η εθνική

Ο Ολλανδός τεχνικός κατεβάζει σχήμα με 3-5-2 για την Ελλάδα έχοντας τον Τσιμίκα στόπερ και τον Γιαννούλη αριστερά! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζόν Φαν’τ Σχιπ, επέλεξε τους 11 παίκτες της εθνικής Ελλάδας που θα είναι βασικοί στον αποψινό «τελικό» της Εθνικής στη Στοκχόλμη απέναντι στη Σουηδία στις 21:45.

Η έκπληξη στις επιλογές του έχει αν κάνει με τη χρησιμοποιήση του Τσιμίκα στα στόπερ και την τοποθέτηση του Γιαννούλη στα αριστερά της άμυνας σε διάταξη 3-5-2.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της εθνικής αποτελείται από τους: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας , Παυλίδης

Απόψε η μεγάλη ευκαιρία

Έχοντας ξεκινήσει με τρεις ισοπαλίες την πορεία της στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, η Ελλάδα είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τα δύο κολλητά τρίποντα με Σουηδία εντός και Γεωργία εκτός (το βράδυ του περασμένου Σαββάτου) μας έβαλαν για τα καλά και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Σουηδοί είναι αυτή τη στιγμή στο +3 από την Ελλάδα κι αυτό αρκεί για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα του αγώνα. Παρόλο που μια ήττα δεν μας αφήνει εκτός συνέχειας, η ελληνική ομάδα θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στον όμιλο καθώς θα μένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Τζαβέλλα και θεωρητικά τα σενάρια για την 11άδα της Ελλάδας ήταν δύο, ωστόσο για μια ακόμη φορά ο Ολλανδός τεχνικός φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες με τις επιλογές του. Κι αυτό γιατί ναι μεν διατηρεί το 3-5-2, αλλά ο αντικαταστάτης του Τζαβέλλα θα είναι ο Τσιμίκας ως αριστερός στόπερ, με τον Γιαννούλη να παίζει ως αριστερός φουλ μπακ.

Οι Σουηδοί δεν θα έχουν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και τον τιμωρημένο Κουλουσέφσκι με τον Γιάνε Άντερσον να ανακοινώνει από την περασμένη Δευτέρα την ενδεκάδα. Σε διάταξη 4-4-2 γκολκίπερ θα είναι ο Ρόμπιν Όλσεν, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν Εμίλ Κραφτ, Βίκτορ Λίντελοφ, Μάρκους Ντάνιελσον και Λούντβιγκ Αουγκούστινσον, στη μεσαία γραμμή οι Κρίστοφερ Όλσον, Εμίλ Φόρσμπεργκ, Άλμπιν Έκνταλ και Βίκτορ Κλάεσον, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα απαρτίζεται από τους Ρόμπιν Κουάισον και Αλεξάντερ Ίσακ.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Friends Arena, το εθνικό στάδιο της Σουηδίας, χωρητικότητας 50.000 θεατών με τους οικοδεσπότες να ανακοινώνουν sold out ενώ ανάμεσα στους θεατές θα βρεθούν και 1.500 Έλληνες.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σουηδία-Ελλάδα (21:45)

Κόσοβο-Γεωργία (21:45)

Βαθμολογία

1. Ισπανία 13 (σε 6 αγώνες) Γκολ 13-5 (+8)
2. Σουηδία 12 (σε 5 αγώνες) Γκολ 10-3 (+7)
3. Ελλάδα 9 (σε 5 αγώνες) Γκολ 7-4 (+3)
4. Κόσοβο 4 (σε 6 αγώνες) Γκολ 3-12 (-9)
5. Γεωργία 1 (σε 6 αγώνες) Γκολ 2-10 (-8)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις