Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Grand Chalet Κηφισιά: Το ξενοδοχείο – φάντασμα και η ανεξιχνίαστη δολοφονία
ΕΛΛΑΔΑ

Grand Chalet Κηφισιά: Το ξενοδοχείο – φάντασμα και η ανεξιχνίαστη δολοφονία

Grand Chalet Κηφισιά: Tον περασμένο Ιανουάριο το Grand Chalet στην Κηφισιά βγήκε σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή 5,28 εκατομμύρια ευρώ.

Το Grand Chalet ήταν ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Σήμερα όμως έχει ερημώσει πλήρως. Μία αλυσίδα γεγονότων το οδήγησαν στο να θυμίζει πλέον στοιχειωμένο κτίριο. Το 1962 όταν και άνοιξε τις πόρτες του, φιλοξενούσε σημαντικό μέρος του κοσμοπολίτικου κόσμου της πρωτεύουσας, χάρης κυρίως στην μεγάλη πισίνα που είχε και αποτελούσε σήμα κατατεθέν της επιχείρησης. Το βάθος της έφτανε τα 5,5 μέτρα, η επιφάνειά της τα 400 τ.μ, ενώ είχε χωρητικότητα 990 λίτρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη επιλογή. Όμως, χτυπήθηκε και αυτή η επιχείρηση, όπως και άλλες, από την οικονομική κρίση, αλλά και από ένα απροσδόκητο γεγονός.

Το 2008 άλλαξε ιδιοκτησία, λίγο αργότερα μπήκε υποθήκη για ομολογιακό δάνειο και το 2011 ήρθε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτέλεσε ταφόπλακα.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία

Τον Ιούνιο του 2011, ο γιος της οικογένειας Αποστόλου που δημιούργησε το ξενοδοχείο, βρέθηκε δολοφονημένος στην μεζονέτα του στην Κηφισιά. Η οικιακή βοηθός βρήκε τον 45χρονο Χρήστο Αποστόλου σε μία λίμνη αίματος χτυπημένο από σφαίρα, με την ιατροδικαστική έρευνα να δείχνει πως η δολοφονία είχε γίνει 4 μέρες νωρίτερα. Έκτοτε το Grand Chalet… χάθηκε και τον περασμένο Ιανουάριο βγήκε σε πλειστηριασμό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αγοραστής με 5,28 εκατομμύρια ευρώ που ορίστηκε αρχική τιμή. Στις 27 Οκτωβρίου θα γίνει νέα προσπάθεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις