Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Τον μικρό ποιητή Δημοσθένη Δεσποτίδη, που κέρδισε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence» με έδρα το Λονδίνο, συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο έφηβος ποιητής παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου», ενώ για το μέλλον σκέφτεται να να ακολουθήσει θεωρητικές σπουδές. Πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του.

Με μια μαντινάδα υποδέχτηκε ένας κατοικος της Κρήτης τον Αλέξη Τσίπρα, που επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες τα χωριά που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό. Ο κάτοικος του Αρκαλοχωρίου ξεκίνησε την μαντινάδα μόλις αντίκρυσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας εκαλωσορίζουμε και να χεις την υγειά σου, μα δες τσ ανθρώπους τούτους σες σα να ναι τα παιδιά σου».

 

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα social media. Εκτός απο τον βουλευτή, θετική βρέθηκε και η σύζυγός του και όπως έγραψε ο κ. Μπουρνούς: «Τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου είμαστε εμβολιασμένοι από τον Ιούνιο και γι’ αυτό το λόγο είμαστε αισιόδοξοι ότι ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών θα ξεπεράσουμε αυτήν την περιπέτεια με ασφάλεια και το γρηγορότερο δυνατό». Περαστικά να ευχηθούμε.

 

Τον έκλεψαν

Το φουσκωτό σκάφος του Γιάννη Βαρουφάκη έκλεψαν άγνωστοι από το λιμάνι της Αίγινας. Την κλοπή κατήγγειλε ο ίδιος ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, αφού ο ίδιος μένει μόνιμα στο νησί. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιες κλοπές στο νησί και οι κάτοικοι ήδη ανέφεραν ότι είναι το τρίτο περιστατικό τους τελευταίους μήνες.

 

Κάτω από τη μηλιά

Το μήλο λέει ο λαός θα πέσει κάτω από την μηλιά και το γνωμικό επιβεβαιώνεται πλήρως στην περίπτωση της κόρης της Νόνης Δούνια. Η βουλευτής βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Λάρισα, όπου η κόρη της συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης. Η 15 χρονη Ρία κάνει εδώ και μια πενταετία πρωταθλητισμό στο συγκεκριμένο άθλημα και στους αγώνες έχει στο πλευρό της την μητέρα της.

Μένει στη θέση του

Τελικά μάλλον θα διατηρηθεί στην θέση του ως γραμματέας του κόμματος ο κ. Γιώργος Στεργίου, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο να προτείνει την ανανέωση της θητείας του. Και αν αυτό ισχύει θα διαψευστούν τα σενάρια που ήθελαν στην θέση του κ. Στεργίου τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη. Βέβαια μέχρι τον Δεκέμβριο που θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος πολλά μπορεί να γίνουν.

Πιο προβληματικός

Εντύπωση προκάλεσε στα μέσα της εβδομάδας μια δήλωση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που θέλοντας να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ανέφερε ότι ο ΕΦΚΑ είναι πιο προβληματικός και από την ΔΕΗ και από τον ΟΣ,Ε αλλά και από την Ολυμπιακή. Εντυπωσιακό όντως!

 

Η παρέλαση

Οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου συνεχίζονται και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι φέτος εκτός από την επίδειξη των πολεμικών αεροσκαφών, ένας αλεξιπτωτιστής αναμένεται να προσγειωθεί στην εξέδρα των επισήμων έχοντας δεμένη στο πόδι του μια ελληνική σημαία, την οποία θα παραδώσει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλοι θα αναμένουμε να δούμε αυτό το σκηνικό.

 

Ζημιές στο κοινοβούλιο

Ο Μπάλλος χτύπησε και το κτίριο της Βουλής, αφού από την πολλή βροχή εισχώρησαν νερά στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και ένα κομμάτι μαρμάρου στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Βουλής και επιδιόρθωσαν τις ζημιές.

Αθλητική επίσκεψη

Ο Βασίλης Σπανούλης επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες τον πρωθυπουργό και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έγραψε αμέσως μετά στα social media: «Το παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ πλέον αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νέα παιδιά .Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα προσέφερες! Ευχαριστώ για την επίσκεψή σου».

Ολοκλήρωσε

Έκανε και την τρίτη δόση του εμβολίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πέρασε το εξάμηνο από την δεύτερη δοση του εμβολιασμού του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει την πρώτη δόση με εμβολιο Pfizer στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 στο νοσοκομείο Αττικόν. Όπως δήλωσε αμέσως μετά, όλοι θα πρέπει να ακούμε τις υποδείξεις των ειδικών και να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο και παρά τις παραινέσεις του πρωθυπουργού, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με αργούς ρυθμούς.

 

Κερκυραίος για λίγο

Στην Κέρκυρα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής, όπου έγινε δεκτός από τον βουλευτή Στέφανο Γκίκα, με τον οποίο συνδέεται με πολυετή φιλία. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Πόλεως και τον πατέρα Αθανάσιο Κοκκινόπουλο, με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις. Παράλληλα, απόλαυσε τον καφέ του στο κέντρο της πόλης, όπου και γευμάτισε με καλούς του φίλους.

 

Πήρε θέση

Άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ ο Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος με μία δήλωσή του που έδωσε στην δημοσιότητα στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Μάλιστα ο ίδιος παραιτήθηκε από την θέση του εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος έως ότου ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού. Τα στρατόπεδα πλέον των υποψηφίων ανακοινώνουν τις δυνάμεις τους και μάλιστα με ονοματεπώνυμο.

Έφοδος

Μία έφοδο και μάλιστα νυχτερινή έκανε πριν λίγες ημέρες η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επέλεξε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Η κα Γκάγκα επισκέφθηκε όλους τους χώρους του νοσοσκομείου, αλλά και την γεμάτη ΜΕΘ και εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθόλη την διάρκεια της πανδημίας.

 

Όλοι άριστοι

Μια πολύ σωστή απορία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που ρωτήθηκε για την αξιολόγηση στο δημόσιο. Ο υπουργός αναρωτήθηκε πως γίνεται όλοι στην αξιολόγηση να παίρνουν βαθμό πάνω από 7 και δήλωσε: «Είναι ως μη αξιολόγηση» και συνέχισε: «Είναι ενα ερώτημα, αφού όλοι παίρνουν τέτοιο βαθμό, τι να την κάνουμε την αξιολόγηση; Ποιο το νόημα της δηλαδή;». Βέβαια, κύριε υπουργέ, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απευθύνουμε εμείς σε εσάς!

 

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο της πολιτικής του πορείας, της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και ξεχωριστό κεφάλαιο για την Άνγκελα Μέρκελ; Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Σαμαράς ακόμη μαζεύει και σταχυολογεί τις σημειώσεις του και ότι δεν βιάζεται. Υπομονή, λοιπόν, γιατί σίσγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Οι οργανωτές

Δύο είναι τα πρόσωπα, από ό,τι μαθαίνουμε, που έχουν αναλάβει την οργάνωση του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και για τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο. Εκτός από τα διαδικαστικά οι δυο τους θα επεξεργαστούν και τις προγραμματικές θέσεις, που θα κληθούν να επικυρώσουν οι σύνεδροι στο τρίτο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

 

Υψηλός προσκεκλημένος

Τον πρόεδρο του Λϊικού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο προσκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραβρεθεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους. Ο κ. Κασάδο αποτελεί σύμφωνα με πολλούς έναν ηγέτη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς για τα επόμενα χρόνια, ενώ από ό,τι μαθαίνουμε, η απάντησή του στην πρόσκληση ήταν θετική.

Επανέρχεται

Επανέρχεται στο προσκήνιο ο γνωστός λοιμωξιολόγος Σωτήρς Τσιόδρας, αυτή την φορά ως επικεφαλής 60μελούς επιτροπής για την πανδημία του κορονοϊού. Την επιτροπή απαρτίζουν ιατροί από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και θα αποτελεί ένα αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο, που πρόκειται να γνωμοδοτεί σε ερωτήματα γύρω από την πανδημία. Αναπληρώτρια της επιτροπής που συστήνει η Ιατρική Σχολή θα είναι η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις