Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σχέσεις: 4 τρόποι να ξαναβρείτε τη λίμπιντο
PLUS

Σχέσεις: 4 τρόποι να ξαναβρείτε τη λίμπιντο

Σχέσεις: Διαφορετικά ερωτικά ωράρια άνδρα και γυναίκας, προβλήματα και αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου, αυτά είναι κάποια αίτια που μπορεί να ρίξουν την λίμπιντο σε μια σχέση. Όμως μπορεί να επανέλθει και αν ναι, πώς;

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια – και δη τα μακροχρόνια – σήμερα στη σχέση τους είναι η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας του ενός συντρόφου για τον άλλον. Άλλωστε, ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία της επικοινωνίας ενός ζευγαριού είναι και το σεξ και η έλλειψή του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται η οικειότητα μεταξύ των ερωτικών συντρόφων. Έχει παρατηρηθεί πως, πέραν των άλλων διαφορετικοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα, το ερωτικό “ρολόι” μεταξύ άνδρα και γυναίκας, επίσης, δεν είναι το ίδιο. Δηλαδή, οι άνδρες νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία τις πρωινές ώρες και οι γυναίκες λίγο πριν πέσουν για ύπνο, τις βραδινές ώρες.

Ειδικά αν η σχέση μας χαρακτηρίζεται από συναισθήματα στεναχώριας και απογοήτευσης, τότε αυτά τα διαφορετικά προγράμματα εντείνονται και η επιτυχία ενός χρονικού συντονισμού φαντάζει όλο και πιο δύσκολη. Ένας άνθρωπος ή ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει την ερωτική του επιθυμία έπειτα από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του (εγκυμοσύνη, προαγωγή κ.λπ.), μια απογοήτευση, μια συζυγική κρίση, προβλήματα υγείας ή καθημερινή φθορά.

4 τρόποι να ανέβει η λίμπιντο

Στην περίπτωση που ο ερωτικός μας σύντροφος κατακλύζεται από ενέργεια, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να ξεκινήσουμε να κάνουμε σεξ, αν θέλουμε να βρούμε ξανά την ερωτική μας επιθυμία. Μπορεί στην αρχή να είναι περίεργο, αλλά με το πέρασμα του καιρού και όσο δίνουμε και την απαραίτητη σημασία, θα γίνεται όλο και πιο αυθόρμητο. Για αυτό το λόγο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ρολόγια της λίμπιντο μπορούν να “επαναπρογραμματιστούν”. Μάλιστα, το διαθέσιμο ερευνητικό υλικό επιβεβαιώνει αυτή την αντίθεση, καθώς μια έρευνα 2.000 ατόμων υποστηρίζει ότι το 64% των γυναικών έκαναν σεξ όταν η διάθεσή τους δεν ήταν και στο αποκορύφωμά της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο με το αντίστοιχο των ανδρών (38%). Πώς, όμως, μπορεί να βρεθεί αυτή η “χρυσή” τομή;

1) Ρυθμίστε τον ύπνο σας

Μπορείτε είτε να κοιμηθείτε νωρίτερα το βράδυ, ώστε το πρωί να έχετε περισσότερη όρεξη για σεξ, είτε μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι για λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει, μιλήστε με το σύντροφό σας και ρυθμίστε τα ωράρια του ύπνου σας, έτσι ώστε η ερωτική πράξη να είναι πιο αυθόρμητη. Πολλά ζευγάρια, βέβαια, φοβούνται αυτή τη διαδικασία του προγραμματισμού, στην πραγματικότητα, όμως, βάζετε σε προτεραιότητα τη σχέση σας και εξασφαλίζετε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να ευχαριστηθείτε το σεξ στο έπακρο.

2) Η πρώτη κίνηση

Μπορείτε να ορίσετε κάθε φορά ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία για τη σεξουαλική πράξη. Μπορείτε για παράδειγμα να απολαμβάνετε εναλλάξ την ελευθερία επιλογής του χρόνου της συνεύρεσης για μια εβδομάδα έκαστος. Ακόμα κι αν τα προγράμματά σας είναι εντελώς διαφορετικά, βρείτε κοινούς παρονομαστές. Μα κυρίως, συζητήστε και βρείτε μικρά παραθυράκια… απόλαυσης του σεξ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Όλα μπορούν να προσαρμοστούν.

3)Μήπως το ζήτημα είναι πιο βαθύ; Ή μήπως και όχι…;

Γιατί δε συμβαδίζει η διάθεση σας για σεξ δε συμβαδίζει με του συντρόφου σας; Η απάντηση είναι πως πρόκειται για θέμα timing! Κάποιο πρόβλημα στη σχέση ή απλώς μια δικαιολογία για να αποφύγετε τη σεξουαλική πράξη;

4)Φλερτάρετε μεταξύ σας

Η οικειότητα δε χτίζεται μόνο εντός της κρεβατοκάμαρας, αλλά και εκτός. Μάθετε να επικοινωνείτε μέσω τρυφερών κινήσεων και συμπεριφορών που δεν οδηγούν απαραίτητα στη σεξουαλική πράξη. Εάν υπάρχει αυτό το αίσθημα της τρυφερότητας και οικειότητας ακόμα, τότε το ζήτημα του σεξ τελικά θα ρυθμιστεί από μόνο του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις