Ευρώπη ποδόσφαιρο: Πρωτιά για ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρώπη ποδόσφαιρο: Πρωτιά για ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ευρώπη ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός με την ήττα του έπεσε στη δεύτερη θέση του ομίλου του, ενώ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πρώτος.

22.10.2021 | 10:03

 

Όχι δεν ήταν ο Ολυμπιακός η ομάδα που γνωρίζαμε ολοι. Στον αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν κατώτερος από κάθε άλλη εμφάνισή του στην Ευρώπη. Βέβαια «έπεσε» σε μια Άιντραχτ, που έκανε ίσως το καλυτερο παιχνιδι της όχι μόνο στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Ήταν μια κακή βραδιά του Ολυμπιακού, ο οποίος σε οκτώ παιχνίδια στην Γερμανία έχει ισάριθμες ήττες. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και ειχε κατοχή μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ. Με την νίκη της με 3-1 η Άιντραχτ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλο για το Γιουρόπα Λιγκ με 7 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός με 6 βαθμούς.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Για την ιστορία να υπογραμμίσουμε πως στο σκορ προηγήθηκε στο 26ο λεπτό η Άιντραχτ με πέναλτυ που κτύπησε ο Μπαρέ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 τέσσερα λεπτα αργότερα στο 30’ με πέναλτυ που εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί. Το 2-1 για την γερμανική ομαδα το έκανε ο Τουρέ στο 45’+3’. Και το τελικό 3-1 έγινε απο τον Ιαπώνα Κάμαντα στο 59 λεπτό.

Κοπεγχάγη όπως Τούμπα

Μέσα σε 20 λεπτά ο ΠΑΟΚ, που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε δυο γκολ και… πάτησε κορυφή. Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας ιδιαίτερα στα 45 πρώτα λεπτα του αγώνα. Έτσι εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης στο 8ο λεπτό (απόκρουσε την μπάλα με το χέρι έξω από την μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής του έδειξε αμεσως την κόκκινη κάρτα, όπως ορίζει ο κανονισμός) και 11 λεπτά αργότερα με τον Βραζιλιάνο Σίντκλει έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Ένα ακόμη γκολ (0-2) πέτυχε ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης με τον Ζίβκοβιτς στο 38 λεπτό με δυνατό σουτ απο τα δεξιά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παγώσει το παιχνίδι να περάσει ο χρόνος και να φύγει νικητής απο την Δανία. Η Κοπεγχάγη σε μια απο τις αντεπιθέσεις της στο 80’ κατάφερε με σουτ του Ισπανού Μπίελ να μειώσει σε 1-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Με την νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ πέρασε πρώτος στον όμιλό του στο Κονφερενς Λιγκ με 7 βαθμούς. Ακολουθεί η Κοπεγχάγη με 6 βαθμούς.

Exit mobile version