Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τένις – australian open: Συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τένις – australian open: Συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων

Τένις - australian open: Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, όλοι όσοι επισκέπτονται την Αυστραλία θα πρέπει να έχουν κάνει και τις 2 δόσεις εμβολίου. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον Τζόκοβιτς;

Ξεκάθαρο μήνυμα στους αθλητές του τένις για τον τρόπο που θα διεξαχθεί το Australian Open 2022 έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, αναφέροντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Australian Broadcasting Corporation πως τη χώρα θα μπορούν να την επισκέπτονται μόνο εμβολιασμένοι. Ειδικότερα, ο υπουργός δεν προχώρησε σε διαχωρισμό μεταξύ αθλητών και τουριστών, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν στην Αυστραλία, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης είπε στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό: “Πρέπει να είσαι διπλά εμβολιασμένος για να επισκεφτείς την Αυστραλία. Αυτή είναι μια γενική προσέγγιση και όχι μόνο για τους τενίστες. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Δεν έχω μήνυμα για τον Νόβακ. Έχω μήνυμα για όλους που θέλουν να επισκεφτούν την Αυστραλία. Θα πρέπει να εμβολιαστούν”.

Προειδοποίηση για Τζόκοβιτς

Αυτή η εξέλιξη στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, διότι σημαίνει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη και να διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο του. Ο 34χρονος Σέρβος, εννιά φορές πρωταθλητής του Australian Open, δε θέλησε να αποκαλύψει αν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ κατά το παρελθόν δεν έχει διστάσει να δημοσιοποιήσει την αντιεμβολιαστική του φιλοσοφία. Ακριβέστερα είχε πει: “Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ αυτό, γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, στο δικαίωμα της επιλογής. Αν εμβολιαστώ, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπική επιλογή και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με αυτούς που είναι υπέρ ή με αυτούς που είναι κατά των εμβολίων για τον COVID-19. […] Θέλω να το σεβαστούν όλοι αυτό”. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περισσότερο από το 30% των τενιστών παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ την ίδια στιγμή οι δύο ομοσπονδίες τένις, ATP και WTA, πιέζουν τα μέλη τους να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις