Η συμμορία με τα μαύρα: Ληστείες, τραμπουκισμοί και διακίνηση ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία με τα μαύρα: Ληστείες, τραμπουκισμοί και διακίνηση ναρκωτικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η συμμορία με τα μαύρα: Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης

25.10.2021 | 23:28

Μετά από επτά ληστείες τρόμου με θύματα νεαρά άτομα, επίθεση κατά αστυνομικών, ληστείες βιοπαλαιστών διανομέων, σε ενέδρες με παραπλανητικά τηλεφωνήματα, συγκρούσεις, που συνοδεύονταν από άγρια χτυπήματα με «αντίπαλες’ ομάδες, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία η σκληρή «συμμορία με τα μαύρα».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η αναφορά στην ενδυμασία, δεν είναι τυχαία, καθώς τα μέλη της συμμορίας, που αποτελείτο από τουλάχιστον δέκα ανήλικους και δύο ενήλικες φορούσαν ομοιόμορφα μαύρα ρούχα και είχαν αυτοονομαστεί strasseband. Μια ονομασία που είχαν «δανειστεί» από συγκρότημα γερμανικό, που έκανε την εμφάνισή του στο Αμβούργο το 2016.

Ενδεικτικό της πολύ σκληρής συμπεριφοράς των ανήλικων δραστών είναι το γεγονός ότι από ανήλικα θύματα που εγκλώβιζαν στους δρόμους, δεν αφαιρούσαν μόνο τα κινητά και τα χρήματα, αλλά τα έγδυναν κυριολεκτικά αναγκάζοντας τα τρομοκρατημένα παιδιά, να βγάζουν και να παραδίδουν και τα ρούχα τους! Η «συμμορία με τα μαύρα», με άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής, δρούσε με αιματηρό τρόπο σε Ζωγράφου, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη, Καισαριανή, Βύρωνα.

Εκτός από τις επιθέσεις τρόμου με κίνητρο της ληστεία και την επίδειξη δύναμης, η ίδια συμμορία πουλούσε ναρκωτικές ουσίες κοντά σε σχολικά συγκροτήματα περιοχών στις οποίες δρούσε.

Στην κατοχή των 12 συνολικά συλληφθέντων, δέκα ανηλίκων και δύο ενηλίκων, η Αστυνομία κατάσχεσε αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, σουγιάδες –πεταλούδα και άλλα. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση,  λέει η Αστυνομία,   είναι ανήλικος, προσωρινά κρατούμενος και δύο άλλα  μέλη, που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Συμμορία του δρόμου

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ  «η ανωτέρω ομάδα, με την ονομασία «Strassenbande» (συμμορία του δρόμου), αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη και δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Καισαριανής-Ζωγράφου-Βύρωνα, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, αλλά και πλησίον σχολείων της Καισαριανής και του Βύρωνα.

Τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν σε επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών, σε επιθέσεις σε άλλες οργανωμένες ομάδες διπλανών περιοχών, στην πρόκληση φθορών σε ιδιωτικά κτίρια και δημόσια μεταφορικά μέσα, ενώ παράλληλα προέβαιναν και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι».

Για την ομοιόμορφη ένδυση με μαύρα ρούχα, λέει η Αστυνομία:

«Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης. Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες. Ως προς τον τρόπο δράσης επιτίθεντο κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Επίσης και με σκοπό την επίδειξη ισχύος αφαιρούσαν από τα θύματά τους, τα ενδύματα.

Στο εύρος της εγκληματικής της δράσης, η εν λόγω συμμορία είχε αντιπαλότητα με έτερη ομάδα ανηλίκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζωγράφου και συχνά πραγματοποιούσαν συντονισμένες εφορμήσεις σε σημεία της περιοχής του Ζωγράφου, με σκοπό την πρόκληση και την επίδειξη ισχύος.

Οι επιθέσεις τους πάντα στόχευαν στην αριθμητική υπεροχή των ιδίων για να εξασφαλισθεί το αποτέλεσμα, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων.

Η εγκληματική δράση της συμμορίας εκτείνονταν και σε ληστείες σε βάρος διανομέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας εικονικές παραγγελίες και αιφνιδιάζοντας τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και το περιεχόμενο της παραγγελίας».

Από την έρευνα της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και δύο  περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πλησίον σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές Βύρωνα και Καισαριανή.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αεροβόλο όπλο, ρόπαλο, 3 πεταλούδες-σουγιάδες, θραύστης τζαμιών, 2 οχήματα, μοτοσυκλέτα, 7 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Κι όμως, λέει η Αστυνομία η  πλειοψηφία των μελών της συμμορίας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα…

Exit mobile version