Απάτες: Συστήθηκαν σαν υπάλληλοι του ΕΟΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Συστήθηκαν σαν υπάλληλοι του ΕΟΔΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτες: Με εντολή δήθεν να κάνουν έλεγχο σε σταθερά αντικείμενα για να διαπιστώσουν αν έχει επικαθήσει ο κορονοϊός, άρπαξαν 1.750 ευρώ.

27.10.2021 | 16:14

Ο κορονοϊός ταλανίζει τη χώρα, καθημερινά τρομάζουν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και των θανάτων, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται ακριβώς το φόβο των πολιτών για να τους εξαπατήσουν και να τους αρπάξουν και τις οικονομίες τους. Στην Αρναία Χαλκιδικής, η Αστυνομία αναζητά μια 51χρονη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας γνωρίζει και αναζητά επίσης να ταυτοποιήσει τα στοιχεία άντρα συνεργού της, οι οποίοι προχώρησαν σε απάτη σε βέρος 88χρονης. Η γυναίκα, σε ώρα που απουσίαζε ο σύζυγος της ηλικιωμένης γυναίκας, χτύπησε την πόρτα και όταν η ιδιοκτήτρια της άνοιξε, συστήθηκε ως «υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας», που δήθεν έπρεπε να πραγματοποιήσει «έρευνα» στα σταθερά αντικείμενα του σπιτιού για να διαπιστώσει αν έχει επικαθήσει σε αυτά ο ιός και υπάρχει κίνδυνος το ανδρόγυνο «να κολλήσει».

Η 88χρονη πίστεψε και παρακολουθούσε την δήθεν υπάλληλο να περιέρχεται το σπίτι με κάτι στα χέρια σαν εργαλείο. Της είπε ότι δεν διαπίστωνε την ύπαρξη κορονοϊού, η ηλικιωμένη χάρηκε, αλλά πάνω στη χαρά της, της ζήτησε να φέρει όσα χρήματα είχε στο σπίτι σε χαρτονομίσματα και σε κέρματα για να τα ελέγξει κι αυτά. Η άτυχη γυναίκα πήγε κι έφερε 1750 ευρώ συνολικά. Τότε η δήθεν υπάλληλος της είπε ότι έπρεπε να τα «δείξει» για έλεγχο σε έναν άνδρα «συνάδελφό της του ΕΟΔΥ», που περίμενε έξω και ήταν πιο κατάλληλος γι’ αυτό. Βγήκε έξω με τα χρήματα στα χέρια, αλλά όσο κι αν περίμενε η ηλικιωμένη η «υπάλληλος» δεν φαινόταν.

Η καταγγελία στην Αστυνομία

Αντίθετα επέστρεψε στο σπίτι το σύζυγός της και μαζί ενημέρωσαν την Αστυνομία για την εξαπάτησή τους. Από τα στοιχεία που δόθηκαν ταυτοποιήθηκε η 51χρονη ενώ ψάχνουν να βρουν ποιος ήταν ο συνεργός της, προκειμένου να μην πέσουν κι άλλοι ηλικιωμένοι θύματα του ζεύγους των απατεώνων.

Το κόλπο της απολύμανσης

Θύματα απατεώνων με πρόσχημα την… απολύμανση εκείνη τη φορά, έχει πέσει και μια άλλη ηλικιωμένη στις Σέρρες. Πάλι μια γυναίκα, που είχε εμφανιστεί σαν υπάλληλος του Δήμου, με εντολή να πραγματοποιήσει απολύμανση για τον κορονοϊό, την έπεισε να βάλει τα χρήματα που είχε στο σπίτι μέσα σε μία πετσέτα, δήθεν για να μην καταστραφούν από την… απολύμανση και άρπαξε 1.400 ευρώ. Την περίμενε συνεργός της και εξαφανίσθηκαν. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά για ακόμη μια φορά την προσοχή τονίζοντας πως κανένας Δήμος ή άλλος Δημόσιος Φορέας, δεν στέλνει υπαλλήλους στα σπίτια των πολιτών για να κάνουν απολύμανση, αλλά και οποιοδήποτε άλλον έλεγχο.

Exit mobile version