Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ο λόγος για την Φώφη Γενημματά, που μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής της είχε στο μυαλό της εκτός από την οικογένειά της και την παράταξη που υπηρέτησε όλη της την ζωή. Όπως μετέφεραν με δηλώσεις τους στενοί της συνεργάτες, στις τελευταίες επικοινωνίες της μαζί τους τούς έλεγε να προσέξουν την ενότητα της παράταξης, να κρατηθούν μακριά από την κομματική αντιπαράθεση για την ηγεσία και να προσέξουν να μην διασπαστεί η ενότητα. Αξιοπρέπεια και ήθος μιας «μεγάλης γυναίκας», μιας «μεγάλης πολιτικού» μιας μαχήτριας της ζωής.

Μετά την τραγική απώλεια της Φώφης Γενημματά, στο ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Πριν όμως ληφθεί οποιαδήποτε τέτοια απόφαση τα βλέμματα θα στραφούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που θα συνεδριάσει για να εκλέξει πρόεδρο για το μεσοδιάστημα έως την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Να θυμισουμε ότι η Βουλή θα είναι κλειστή για μια εβδομάδα λόγω της απώλειας της Φώφης Γενννηματά.

Η επιστροφή

Μετά από επτά χρόνια απουσίας και περιπλάνησης στην πολιτική, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέστρεψε στην τηλεόραση με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Το κόνσεπτ ίδιο, αφού άλλωστε ήταν και πετυχημένο, με πρόσωπα και συνεντεύξεις ανθρώπων, που αφορούν σε γεγονότα της επικαιρότητας των τελευταίων μηνών. Καλή επιστροφή, λοιπόν, και καλές εκπομπές!

Για ψάρι

Μια βόλτα στα νότια προάστια έκαναν πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα και κατέληξαν σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο. Μάλιστα οι δυο τους ανέβασαν μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός και έγραψε «Ψαράκι στο Μοσχάτο».

 

Γραμματέας

Πολύ κοντά στην θέση του γραμματέα της ΝΔ βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι υπό σκέψη σε ποιον θα δώσει το χρίσμα για την θέση του γραμματέα, κάτι που αναμένεται να γίνει λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος. Πάντως κάποιοι ήδη έχουν χρίσει φαβορί γι’ αυτήν την θέση τον Παύλο Μαρινάκη, αλλά καλού κακού ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Άλλωστε ο δρόμος για το συνέδριο είναι ακόμη αρκετός.

 

Δημόσια εμφάνιση

Δεν είχαμε ξαναδεί σε δημόσια εμφάνιση τον γιο του Κώστα Καραμανλή Αλέξανδρο, αλλά ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε πριν λίγες ημέρες στο θέατρο Ζήνα. Ο ενήλικας πια, αφού είναι 18 ετών, Αλέξανδρος παρακολούθησε την παράσταση «Παγίδα» και κατόπιν συνεχάρη τους πρωταγωνιστές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ο σκύλος

Ένας συμπαθής σκυλάκος έκλεψε την παράσταση στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Και αυτό γιατί καθόλη τη διάρκεια της τελετής γάβγιζε συνέχεια και παρά τις προσπάθειες κάποιων να τον απομακρύνουν αυτό δεν κατέστη δυνατό. Εκτός από την κα Σακελλαροπούλου στην τελετή έπαρσης της σημαίας ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης.

 

Μπασκετικοί

Αρκετοί είναι οι λάτρεις του μπάσκετ στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα και μάλιστα παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα όποτε το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους. Έτσι έγινε και πριν λίγες ημέρες, όπου στο παρκέ βρέθηκαν ο βουλευτής Γιάννης Μελάς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, αλλά και ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος.

Σημαντική πρωτοβουλία

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία με αφορμή την απώλεια της Φώφης Γεννηματά προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. Όπως είπε σε συνέντευξή του, τάσσεται υπέρ της πρότασης του κ. Ηλία Μόσιαλου και θα προωθήσει ένα πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου με την ονομασία «Φώφη Γεννηματά» . Οπως είπε ο κ. Πικραμμένος, «Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία “Φώφη Γεννηματά”. Εγώ το υιοθετώ και θα το προωθήσω, είναι μια πολύ καλή ιδέα και μπράβο στον κ. Μόσιαλο που την είχε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις