Πώς τυλίγω την τορτίγια: Τρέλα στο Tik Tok με το «τρικ»

PLUS

Πώς τυλίγω την τορτίγια: Τρέλα στο Tik Tok με το «τρικ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πώς τυλίγω την τορτίγια: Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά από τυλιχτά.

03.11.2021 | 12:30

Το μυστικό για αυτή την τυλιχτή λιχουδιά είναι τόσο απλό, όσο μια ψαλιδιά στις χειροτεχνίες που φτιάχναμε όταν ήμασταν παιδιά. Κι όμως, το «κόλπο» αυτό και η συνταγή για τυλιχτή, τρίγωνη τορτίγια έγιναν ανάρπαστα στο Tik Tok. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά από τυλιχτά. Το σήμα κατατεθέν του street food στη χώρα μας, το σουβλάκι, απαιτεί καλό χειρισμό της πίτας, ώστε να κρατήσει τα συστατικά του στο εσωτερικό του.

Μπορεί όμως στο σουβλάκι να βοηθά η λαδόκολλα, δεν συμβαίνει το ίδιο με μια τυλιχτή τορτίγια, ειδικά αν θέλετε να την ζεστάνετε ή να την ψήσετε για να λιώσει το τυρί που έχετε βάλει στο εσωτερικό της. Κάπως έτσι, ένας χρήστης του Tik Tok πρότεινε το εξής και απλό σύστημα.

Να κάνετε μια τομή στην τορτίγια, χαράζοντας μια ακτίνα από το κέντρο ως την άκρη του φύλλου. Στη συνέχεια γεμίζετε την τορτίγια τοποθετώντας κάθε υλικό της επιλογής σας σε διαφορετικό τεταρτημόριο του φύλλου. Στο πρώτο τη σάλτσα, στο δεύτερο ένα από τα βασικά υλικά, όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή λαχανικά, στο τρίτο κάποιο αλλαντικό και στο τελευταίο μπόλικο κίτρινο τυρί.

Υλικά

4 τορτίγιες
2 στήθη κοτόπουλου
200 γρ κίτρινο τυρί
4 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
100 γρ μανιτάρια σε φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μπούκοβο
Ρίγανη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο όπως το επιθυμούμε. Μπορούμε να το ψήσουμε ολόκληρο, αλατίζοντας και προσθέτοντας τα αγαπημένα μας μπαχαρικά (κύμινο, τζίντζερ, κουρκουμάς και πάπρικα είναι εξαιρετική επιλογή) ή να το κόψουμε μικρά κομμάτια και να το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι
Κάνουμε μια τομή στην τορτίγια και ξεκινάμε απλώνοντας από μια κουταλιά της σάλτσας σε κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Στο επόμενο τεταρτημόριο τοποθετούμε τα μανιτάρια σε φέτες, πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο
Συνεχίζουμε βάζοντας το κοτόπουλο και πασπαλίζοντας με μπούκοβο και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε στο τελευταίο μέρος το τυρί.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι της τορτίγιας πάνω στο άλλο, ξεκινώντας από τη σάλτσα και καταλήγοντας στο τυρί. Μπορείτε να ψήσετε την τορτίγια σε αντικολλητικό τηγάνι ή και στον φούρνο.

Ετικέτες
Exit mobile version