Υλικά:
3 κούπες βρόμη
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.τ.σ μαγιά μπύρας
3 κ.τ.σ τριμμένο λιναρόσπορο
1/2 κ.τ.γ baking powder
1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.τ.γ κανέλα
1/4 κ.τ.γ αλάτι
12 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο
4 κ.τ.σ λάδι καρύδας
1 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό + 1 μεγάλο κρόκο αβγού
2 κ.τ.γ υγρή βανίλια
1 1/2 κούπες δάκρυα μαύρης σοκολάτας
Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε: άγλυκα τσιπς καρύδας, ανάλατα αμύγδαλα ή τριμμένα φουντούκια.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρόμη, το αλεύρι, τη μαγιά, τον λιναρόσπορο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με το μίξερ το βούτυρο, το λάδι καρύδας και αφού αφρατέψει προσθέστε τη ζάχαρη. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέστε τα αβγά, τη βανίλια και μετά από 3 λεπτά προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Με μια κουτάλα έπειτα, ανακατέψτε τα δάκρυα σοκολάτας και με ένα κουτάλι βάλτε τα μπισκότα σας αραιά στο ταψί. Ψήστε για 10-14 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν καλά και τοποθετήστε σε ένα μπολ για μπισκότα, που σφραγίζει.