Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Και πήγαν ο κ. Γιαννούλης με τον κ. Παππά και επισκέφθηκαν ένα βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διαπίστωσαν ότι στο πάτωμα είχαν φυτρώσει μανιτάρια. Τι πιο εύκολο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το χρησιμοποιήσουν αντιπολιτευτικά και να μιλήσουν για εγκατάλειψη και έλλειψη συντήρησης των βαγονιών. Τι πιο εύκολο όμως και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τους διαψεύσει και να τους ενημερώσει ότι το συγκεκριμένο βαγόνι είχε να κινηθεί πάνω από έναν μήνα λόγω εργασιών συντήρησης. Και έτσι η αντιπολίτευση των μανιταριών… έγινε μανιταρόσουπα.

Πολύ συχνά ζητάμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν προτάσεις και να μην ασκούν μόνο κριτική στην κυβέρνηση. Να λοιπόν που μια τέτοια πρόταση έκανε ο κ. Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να λήγει στους 7 μήνες και έτσι όλοι οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις να σπεύσουν να κάνουν και την τρίτη δόση. Αυτό αποτελεί πρόταση κατηγορηματική και χωρίς επεξηγήσεις και αναμένουμε να δούμε αν θα την υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Πονοκέφαλος

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, καθώς υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι αν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χάσει όχι μόνο ψηφοφόρους, αλλά και πολλά Πασοκογενή στελέχη του.

 

Η μάχη ξεκίνησε

Ξεκίνησε για τα καλά η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και από την αρχή της εβδομάδας όλοι οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους έχουν επικεντρωθεί στον τρόπο που θα γίνουν τα ντιμπέιτ μεταξύ τους, αλλά και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Και τότε ίσως δούμε από αποχωρήσεις μέχρι αλλαγές στρατηγικών. Υπομονή, ακόμη είμαστε στην αρχή.

 

Εστιατόριο

Ένα εστιατόριο με υψηλές γεύσεις και χωρίς κρέας άνοιξαν στην Γλυφάδα η βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου και η σεφ Άννα Χοχλάκη. Το εστιατόριο είχε ξεκινήσει από το 2014, αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει χρυσές δουλειές και ο κόσμος δείχνει την προτίμησή του. Και το όνομα αυτού «Γη».

Ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονική ψηφοφορία επιθυμεί στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Όπως δηλωσε ο κ. Γερουλάνος σε συνέντευξή του σε περιφερειακό ραδιόφωνο, «το έχω προτείνει ήδη για τον απόδημο ελληνισμό, αλλά πιστεύω με τα πράγματα που βλεπουμε με την πανδημία αυτόν τον καιρό θα ήταν εξαιρετικα σημαντικό να διευρύνουμε αυτό το εργαλείο». Εν αναμονή της αποδοχής ή όχι της πρότασης και από τους υπόλοιπους υποψηφίους, αν και το βλέπουμε αδύνατο να συμφωνήσουν.

 

Η βουλευτής και το μπλουζάκι

Ο λόγος για την βουλευτίνα του MεΡΑ25 Μαρία Αμπατζίδη, που μετά τις καταγγελίες της για επίθεση που δέχτηκε από άνδρες της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της πορείας στις 25 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τον θάνατο του 18 χρονου Ρομά στο Πέραμα, εμφανίστηκε στην Βουλή με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο -ΝΔ Ναι, Δέρνουμε!». Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της πλειοψηφίας Χρήστου Μουκώρου, που δήλωσε: «Δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα με τρόπο που είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου».

 

Το δώρο του υπουργού

Ένα δώρο προσέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου. Ο υπουργός μέσω υπουργικής απόφασης διαθέτει 500.000 προστατευτικές ατομικές μάσκες, 200.000 προστατευτικά γάντια νιτριλίου και 200 λίτρα αντισηπτικού διαλύματος στην κοινότητα Δερβιτσάνης της Αλβανίας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, «Δεν ξεχνάμε τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες».

Ορκίστηκε

Βουλευτής ορκίστηκε η Τόνια Αντωνίου στο Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών καταλαμβάνοντας την έδρα της Φώφης Γεννηματά. Η κα Αντωνίου που έχει εκλεγεί βουλευτής στο παρελθόν ήταν στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και είχε αναλάβει την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ με έμφαση στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

 

Κλειδώνει

Κλειδώνει, από ό,τι φαίνεται, η ημερομηνία του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 3εως τις 5 Δεκεμβρίου στον χώρο του Metropilitan Expo. Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες εβδομάδες, στο συνέδριο θα συζητηθούν κυρίως οι κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και τα μεγαλύτερα ανοίγματα του κόμματος στην νεολαία και την κοινωνία σε αστικά κέντρα και περιφέρεια.

Η φοβία

Με το που ανακοινώθηκε η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα και η συνάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, οι παλαιότεροι θυμήθηκαν την φοβία που έχει η Γερμανίδα καγκελάριος για τα σκυλιά και έτσι έδωσαν εντολή να απομονωθεί για λίγες ώρες ο Πίνατ, ο σκυλάκος που έχει υιοθετήσει από δομή αδέσποτων ζώων ο πρωθυπουργός. Όπερ και εγένετο και έτσι ο Πινατ δεν εμφανίστηκε ούτε σε πλάνο, ούτε σε φωτογραφία.

 

Κυριακάτικος καφές

Σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε από έναν υπουργό να πίνει τον κυριακάτικο καφέ του στην πλατεία Βικτωρίας. Το έκανε όμως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις «πολύπαθες» και «ταλαιπωρημένες» πλατείες και περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο κ. Στυλιανίδης, γιατί δείχνει ότι θα ασχοληθεί και με τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.

Γεύμα στο σπίτι

Την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κρήτη και τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές. Τις ίδιες ημέρες ήταν στα Χανιά και ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του. Το πρωθυπουργικό ζεύγος κάλεσε σε δείπνο την κα Σακελλαροπούλου και τον σύζυγό της στο σπίτι που διαθέτουν στο Ακρωτήρι Χανίων. Το δείπνο ήταν απολύτως ιδιωτικό και το μόνο που μάθαμε ήταν ότι το μενού μεταξύ άλλων περιλάμβνανε ντολμαδάκια και καλτσούνια.

 

Πρωτότυπο δώρο

Σε επίτιμη Πρόεδρο και Εταίρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναγορεύτηκε πριν λίγες ημέρες η Πρόεδρος της Δημοκρατιας. Η τιμητική διάκριση αποδόθηκε στην κα Σακελλαροπούλου για την διαδρομή της ως κορυφαία δικαστική λειτουργός. Στην Πρόεδρο προσφέρθηκε ένα μετάλλιο και πιστό αντίγραφο της πένας της Συνθήκης των Σεβρών, που σίγουρα θα αποκτήσει ξεχωριστή θέση στο γραφείο της.

Η ομάδα του Γιώργου

Παλιοί και νέοι συνεργάτες απαρτίζουν την «ομάδα» του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία θα προσπαθήσει να επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Τα ονόματα λίγο πολύ γνωστά, Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Σταμάτης Μαλέλης, Θ. Μαργαρίτης και άλλοι. Έμπειροι όλοι στον τομέα τους, αυτό δεν αμφισβητείται, αλλά θα κριθούν και εκ του αποτελέσματος σε λίγες εβδομάδες.

 

Το μήνυμα του γιου

Τα 70 του χρόνια έκλεισε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβεντης και ο γιος του Μάριος Γεωργιάδης τού έστειλε ένα συγκινητικό μηνυμα μέσω των social media, αφού ο κ. Λεβέντης παραμένει σε νοσηλεία στον Ευαγγελισμό: «Μια ευχή κάνω για την σημερινή ημέρα γενεθλίων σου. Να τα καταφέρεις. Μας λείπεις, σε περιμένουμε σπίτι και σε αγαπάμε πολύ. Χρόνια πολλά πατέρα 70».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις