Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηράκλειο ληστής: Σύλληψη μετά από τρεις εισβολές
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο ληστής: Σύλληψη μετά από τρεις εισβολές

Ηράκλειο ληστής: Άλλες από τις γυναίκες στάθηκαν ψύχραιμες, άλλες αντέδρασαν και άλλες έβαλαν τα κλάματα.

Είναι, πράγματι, από τις σπάνιες περιπτώσεις. Επτά γυναίκες, στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μιας ώρας, ήρθαν αντιμέτωπες με την κάνη του πιστολιού νεαρού, ο οποίος, σε τρεις διαφορετικές εισβολές σε καταστήματα, απαιτούσε να του παραδοθούν οι εισπράξεις! Κάποιες από τα θύματα, που είτε εργάζονταν ως υπάλληλοι είτε βρίσκονταν εκεί ως ιδιοκτήτες, κράτησαν την ψυχραιμία τους και είτε παρέδωσαν χρήματα είτε καθυστέρησαν με τρόπο ώστε ο ένοπλος μασκοφόρος με το καπελάκι και τα μαύρα γυαλιά να θορυβηθεί και να αποχωρήσει. Άλλες, πετάχτηκαν έξω από τις επιχειρήσεις κι έβαλαν τις φωνές για να ειδοποιήσουν περίοικοι την Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη του ενόπλου.

Άλλες έμειναν στο εσωτερικό και έβαλαν τα κλάματα από την ταραχή τους, μη μπορώντας να ξεπεράσουν το σοκ από τις σκηνές των ληστρικών επιδρομών είτε σε καταστήματα Μίνι Μάρκετ είτε σε οπωροπωλεία. Εν τέλει, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατηγορούμενος για μία ληστεία και δύο απόπειρες ληστειών. Το πιστόλι που κρατούσε και σημάδευε τις γυναίκες, που βρέθηκαν μπροστά του, απεδείχθη μόλις πέρασε στα χέρια των αστυνομικών ότι ήταν κρότου. Το γεγονός ότι οι γυναίκες που ακινητοποιήθηκαν ήταν επτά, οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενες είχαν κοντά τους και φίλες τους, που τους κρατούσαν παρέα και τις βοηθούσαν στις εργασίες…

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ιδού πως περιγράφει το μπαράζ των επιθέσεων του ψύχραιμου και ατάραχου δράστη, η Αστυνομία: «Το μεσημέρι, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου εισήλθε σε τρεις επιχειρήσεις και κατάφερε να αφαιρέσει από την μια, το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ ενώ στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός διέπραξε τις ληστείες, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και φυσίγγια κρότου και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 65 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης των ληστειών».

Τι είπαν τα θύματα

Στην κάμερα του Creta, μίλησε η ιδιοκτήτρια μιας εκ των τριών επιχειρήσεων στη λεωφόρο Κνωσσού, ενός οπωροπωλείου: «Ήταν 15:25 το μεσημέρι, ήταν η ώρα που θα σχολούσα. Πλησίασε ένας κύριος γύρω στα 30. Νόμιζα ότι ήταν πελάτης, του μίλησα για να τον εξυπηρετήσω και έβγαλε όπλο. Με την απειλή του όπλου μου λέει «τα χρήματά σου από το ταμείο»». Η ίδια άνοιξε το ταμείο και έδωσε τα χρήματα στον ένοπλο ληστή, ο οποίος όπως τόνισε η γυναίκα, έβαλε το όπλο στην τσέπη του και έφυγε ατάραχος. Στο κατάστημα εκείνη την ώρα βρίσκονταν η ιδιοκτήτρια και μια υπάλληλος. Ο 30χρονος λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε σε Μίνι Μάρκετ επί της Λεωφόρου Κνωσού, όπου επίσης προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα.

Ωστόσο, η αντίδραση της 21χρονης κόρης του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ήταν εκείνη που έκανε τον 30χρονο να αποχωρήσει με άδεια χέρια. Η νεαρή βρισκόταν πίσω από το ταμείο, ενώ μαζί της στο κατάστημα βρίσκονταν και δύο φίλες της. «Μπήκε μέσα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό έβγαλε το όπλο και της είπε «άδειασέ μου το ταμείο». Το παιδί δεν ξέρω πως το σκέφτηκε εκείνη την ώρα, δεν ήθελε να δώσει χρήματα του λέει «δεν μπορώ να σου δώσω χρήματα»», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Μίνι Μάρκετ. Η μία φίλη της 21χρονης κατάφερε να βγει από το κατάστημα και έτρεξε να καλέσει σε βοήθεια. Η δεύτερη φίλη της, εμφανώς σοκαρισμένη, ζητούσε κλαίγοντας από την 21χρονη να δώσει τα χρήματα στον ένοπλο ληστή, ο οποίος μάλιστα όταν η νεαρή αρνήθηκε προσποιήθηκε ότι όπλιζε το όπλο!

Έφυγε άπρακτος

Ωστόσο η επιμονή της νεαρής, ανάγκασε τον 30χρονο να φύγει, πριν να σπεύσουν σε βοήθεια περίοικοι οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από την φίλη της. Όπως προέκυψε, νωρίτερα είχε εισβάλει σε άλλο Μίνι Μάρκετ στην Λεωφόρο Ικάρου, όπου απείλησε με όπλο τις δύο εργαζόμενες, οι οποίες αντιστάθηκαν και δεν του έδωσαν τα χρήματα, από την ταμειακή μηχανή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις