Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ενρίκε για Εθνική Ελλάδας: Πλέξιμο εγκωμίου για την ομάδα από τον προπονητή της Ισπανίας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενρίκε για Εθνική Ελλάδας: Πλέξιμο εγκωμίου για την ομάδα από τον προπονητή της Ισπανίας

Ενρίκε για Εθνική Ελλάδας: "Η Ελλάδα έχει διάταξη και τώρα παίζει πιο επιθετικά".

Το εγκώμιο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας έπλεξε ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας Λουίς Ενρίκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα της Πέμπτης (11/11, 21.45) για την ομάδα του, η οποία βέβαια, όπως επεσήμανε, έχει τον τρόπο να φύγει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία φιλοξενείται το βράδυ της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Οι δηλώσεις Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου

«Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι, η Ελλάδα έχει αλλάξει διάταξη και τώρα παίζει πιο επιθετικά. Περιμένω μια ελληνική ομάδα με μεγάλο κίνητρο, μπροστά στον κόσμο της. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Ξέρουν τί πρέπει να κάνουν όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, όπως ήταν και προτού αλλάξει σύστημα. Αφού άλλαξαν διάταξη, παίζουν πολύ καλά. Πρέπει να τους πιέσουμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Έχουμε τους τρόπους να το κάνουμε. Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί και επιπλέον έχει πιθανότητες να προκριθεί. Βλέποντας τις προπονήσεις της δικής μου ομάδα, είμαι πολύ αισιόδοξος. Οι παίκτες έχουν ρυθμό, ποιότητα και πίστη. Είμαι τυχερός που είμαι προπονητής της Ισπανίας. Είμαι ήρεμος.

Η Ισπανία είναι υποχρεωμένη να νικά σε κάθε αγώνα, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Πάντα υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει πίεση για νίκη. Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι για εμάς, αυτό με την Ελλάδα στην Αθήνα. Τίποτα άλλο. Δεν πρόκειται να κάνουμε λάθος με το να σκεφτόμαστε τα άλλα παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Από τα 18 μου που έκανα ντεμπούτο. Αφού είδα την ομάδα μου στην προπόνηση, μου βγάζει την ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή η ομάδα έδειχνε πάντα ότι με την πίεση αποδίδει. Δε με απασχολεί τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι, διότι εμείς εξαρτόμαστε από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε στο δικό μας παιχνίδι, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις