Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο ανεργία: Εννέα διεθνείς χωρίς… δουλειά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο ανεργία: Εννέα διεθνείς χωρίς… δουλειά

Ποδόσφαιρο ανεργία: Η ανεργία τον τελευταιο καιρό εχει κτυπήσει και την πόρτα των ποδοσφαιριστών!

Ό,τι χειρότερο υπάρχει στην ζωή εέναι η ανεργία. Και από την βάσανο αυτή έχουμε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι περάσει. Έχουμε ζήσει την ανεργία και έχουμε νιώσει το αποτέλεσμα αυτής. Η ανεργία τον τελευταιο καιρό εχει κτυπήσει και την πόρτα των ποδοσφαιριστών! Και δεν μιλάμε για παίκτες… «μεσαίας» κατηγορίας, αλλά για διάσημους, για κορυφαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχασαν τόσο την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όσο και τον μήνα εκείνο που οι «ελεύθεροι» μπορούν να διαπραγματευτούν μόνοι τους την μεταγραφή τους. Έτσι βρέθηκαν απο την μια στιγμή στην άλλη άνεργοι!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Αφού λοιπόν έκλεισε στα μέσα Οκτωβρίου και το… μεταγραφικό παράθυρο (μιλάω για τους ελεύθερους) περιμένουν τώρα το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Στο σημείωμά μου αυτό, θα αναφερθώ μόνο στα ελληνόπουλα που έχασαν το… τραίνο και βρίσκονται πια στην ανεργία! Είναι εννέα διεθνείς παίκτες, από τα κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, που έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες τους και που τον Ιανουάριο όταν «ανοίξει η αγορά» θα διαπραγματευτούν μόνοι τους την μεταγραφή. Οι παίκτες που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση και αναζήτηση στέγης είναι: Ο Ανδρέας Σάμαρης, ο Δημήτρης Σιόβας, ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο Άρης Σοϊλέδης, ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο Νίκος Καινούργιος, ο Μιχάλης Μανιάς και ο Γιάννης Ποτουρίδης. Παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία με τις ομαδες τους στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι παίκτες

Στα 32 χρόνια του ο Ανδρέας Σάμαρης, ύστερα απο την επτάχρονη επιτυχημένη καριέρα του στην Μπενφίκα (πήρε μεταγραφη απο τον Ολυμπιακό) με την οποία έγραψε χιλιάδες ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έχει όπως έμαθα πολλές προτάσεις, τις οποίες συζητά και θα καταλήξει τον Ιανουάριο.

Είναι αλήθεια. Ο 33 χρόνος Δημήτρης Σιόβας ένας άλλος άσος του Ολυμπιακού που και αυτός έχει κάνει σπουδαία καριέρα στην Ισπανία τα πέντε τελευταία χρόνια και μάλιστα όλα στην La Liga, έχει πια επιστρέψει στην Ελλάδα και περιμένει τώρα τον Ιανουάριο να επιστρέψει στην…κανονικότητα!

 

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που με τις εμφανίσεις του εντυπωσίαζε είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπαιζε στον Απόλλωνα Λεμεσού, αφού το 2017 είχε πάρει μεταγραφή απο τον ΑΠΟΕΛ (αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 με τον Απόλλωνα) έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την ανεύρεση ομάδας στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.

 

Όμως και οι υπόλοιποι άνεργοι διάσημοι Έλληνες ποδοσφαιριστές (τα ονόματα τα έχουμε αναφέρει πιο πάνω) που έχουν «πλούσια βιογραφικά», αποτελούν και είναι παίκτες αξίας. «Βαριά χαρτιά», όπως λεμε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου. Μάλιστα σε οποιαδήποτε ομάδα και αν καταλήξουν τον Ιανουάριο είναι σίγουρο ότι θα διαπρέψουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις