Κακή στάση σώματος – πόνοι στην πλάτη: Μυστικά για ανακούφιση

PLUS

Κακή στάση σώματος – πόνοι στην πλάτη: Μυστικά για ανακούφιση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Κακή στάση σώματος - πόνοι στην πλάτη: Ακολούθησε τα μυστικά για να μην έχεις προβλήματα με την σπονδυλική σου στήλη.

10.11.2021 | 17:26

Οι ώρες που περνάμε όλοι στο γραφείο είναι πάρα πολλές. Αρκετές φορές ξεπερνούν το οκτάωρο με την κούραση και την εξάντληση να μην έχουν τελειωμό. Η πολύωρη αυτή καθιστική συνήθεια έχεις ως συνέπεια τους συχνούς πόνους στη σπονδυλική στήλη, δεδομένου ότι καθόμαστε πολύ στραβά στην καρέκλα του γραφείου μας. Είτε καθόμαστε σταυροπόδι είτε πλαγιαστά είτε ξαπλωμένοι πάνω στο γραφείο μας είτε σκυμμένοι πάνω από τον υπολογιστή, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την στάση του σώματός μας, προκαλώντας μας πόνους στην πλάτη και στραυώνοντας την σπονδυλική μας στήλη.

Υπάρχουν όμως μερικά εύκολα μυστικά που κάνοντάς τα βελτιώνεται η στάση του σώματός μας, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τους πόνους στην πλάτη, πολλές φορές και στον αυχένα. Ποια είναι αυτά τα tips; Πάμε να δούμε μερικά παρακάτω.

Τα μυστικά για σωστή στάση σώματος

  1. Άλλαξε την καρέκλα. Μήπως τόσο καιρό παρατηρείς ότι η καρέκλα σου δεν έχει καλή ισορροπία ή ότι έχει χαλάσει η πλάτη της και δεν έχεις πού να στηριχτείς; Ζήτησε ASAP από το αφεντικό σου να σου πάρει μια καινούρια για να μην ταλαιπωρείς άλλο τη σπονδυλική σου στήλη.
  2. Κάνε συχνά διαλείμματα και σήκω από την καρέκλα. Καλό είναι να σηκώνεσαι και να περπατάς πέρα-δώθε στο γραφείο πού και πού μέσα στην ημέρα.
  3. Κάνε γυμναστική για καλύτερη στάση σώματος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το pilates, αν θέλεις να φτιάξεις τη στάση σώματός σου και να μην επιβαρύνεις τη σπονδυλική σου στήλη. Στο YouTube υπάρχουν πολλά tutorials με απλές ασκήσεις που και μόνη σου στο σπίτι μπορείς να κάνεις.
  4. Να έχεις το laptop ή το εκάστοτε αντικείμενο της δουλειάς σου στο οπτικό σου πεδίο. Έχοντας στην ευθεία το αντικείμενο εργασίας σου θα μπορείς να σταθείς και σωστά. Μην έχεις, λοιπόν, στραβά τοποθετημένο πάνω στο γραφείο τον υπολογιστή σου γιατί αναπόφευκτα θα κάθεσαι και εσύ στραβά.
  5. Κάνε ουσιαστικό practice στη σωστή στάση σώματος. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να πήζεις στη δουλειά και να μην έχεις χρόνο ούτε να το σκεφτείς. Βάλε reminder στο κινητό. Ναι, τόσο σημαντική είναι η στάση σώματος.
  6. Πρέπει και τα δύο πόδια σου να ακουμπάνε στο πάτωμα. Μην κάθεσαι σταυροπόδι ή στραβά. Και τα δύο πόδια στην ίδια ευθεία και να πατάνε κάτω.

Exit mobile version