Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» μέχρι και λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» μέχρι και λεωφορείο

Κλοπές αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη: Τι λέει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Μέχρι και… λεωφορείο(!), για να το πουλήσουν σε μέλη αδίστακτων κυκλωμάτων διακινητών παράτυπων μεταναστών, κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει τα μέλη συμμορίας, που εξαρθρώνεται από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την κλοπή του λεωφορείου, το οποίο οι διακινητές προφανώς χρειάζονταν για να το παρουσιάσουν, με τις ανάλογες μετατροπές και παρεμβάσεις σαν λεωφορείο της… γραμμής που εκτελούσε δρομολόγιο, για να μην κινήσουν τις υποψίες της Αστυνομίας, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν επίσης επτά φορτηγά, ενώ με άλλο αυτοκίνητο σαν πολιορκητικό κριό, επιχείρησαν να σηκώσουν ολόκληρο Α.Τ.Μ.

Πέτρος Καρσιώτης

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η σύλληψη  δύο ατόμων από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση έντεκα περιπτώσεων κλοπής κυρίως φορτηγών οχημάτων, απόπειρας κλοπής ΑΤΜ και κλοπής χρηματοκιβωτίου από φαρμακείο.

Οι κατηγορίες

Πρόκειται, αναφέρει η Αστυνομία, για δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 28 ετών, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και επιπλέον σε βάρος του 37χρονου για παράβαση του Νόμου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, πρώτες πρωινές ώρες, επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή των Αμπελοκήπων, πλην όμως αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» τους εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε κοντινό σημείο και άμεσα τους συνέλαβαν.

«Από την περαιτέρω έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, είτε ενεργώντας από κοινού είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αφαίρεσαν επτά  σταθμευμένα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα».

Χρηματοκιβώτιο από φαρμακείο

Επιπλέον, τον Ιούνιο, με τη χρήση κλεμμένου φορτηγού επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν ΑΤΜ από την περιοχή της Επανομής, καθώς επίσης τον Σεπτέμβριο διέρρηξαν φαρμακείο στην περιοχή της Μενεμένης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι, τα μέλη της συμμορίας διέθεταν κάποια από τα κλεμμένα οχήματα για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών».

Σημειώνεται πως  όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας, οκτώ  αντικλείδια αυτοκινήτων η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται κι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο τέλεσης εγκλήματος. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, οδηγήθηκαν στον  Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις