Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άνεργος στα 40: Η περίπτωση του Φάιζ – Ζητούσε από τους γονείς του διατροφή για το υπόλοιπο της ζωής του
ΚΟΣΜΟΣ

Άνεργος στα 40: Η περίπτωση του Φάιζ – Ζητούσε από τους γονείς του διατροφή για το υπόλοιπο της ζωής του

Ένας άνεργος δικηγόρος ζητούσε διατροφή εφ΄ όρου ζωής από τους γονείς του, αλλά το δικαστήριο δεν τον δικαίωσε.

Τον συντηρούσαν για πολλά χρόνια οι γονείς του, όμως δεν του ήταν αρκετό. Ο Φάιζ Σιντικούι, ο οποίος παρά τα 41 του χρόνια ήταν άνεργος, κινήθηκε νομικά προκειμένου οι γονείς του να του πληρώνουν ισόβια διατροφή. Η υπόθεση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον νομικό προηγούμενο για τους γονείς αναφορικά με τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά τους, αν δεν είχε απορριφθεί από το εφετείο. Ο δικαστής της υπόθεσης απεφάνθη: «Οι γονείς δεν θα πρέπει να έχουν καμία νομική υποχρέωση να υποστηρίζουν τα ενήλικα παιδιά τους, όσο σοβαρή ανάγκη κι αν έχουν».

Ο Σιντικούι σπούδασε νομική στην Οξφόρδη και έγινε ένας ειδικευμένος δικηγόρος. Όμως από το 2011 είναι άνεργος. Για τουλάχιστον 20 χρόνια ζούσε σε ένα διαμέρισμα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών κοντά στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, που ανήκε στους γονείς του, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. Οι γονείς του έπειτα από μια ενδοοικογενειακή διαφωνία μείωσαν το ποσό που έδιναν στον γιό τους για να συντηρείται. Ο Φάιζ ισχυρίστηκε ότι οι γονείς του τον είχαν κάνει να είναι εξαρτημένος από αυτούς και πως ο νόμος ήταν άδικος για τα παιδιά των οποίων οι γονείς παραμένουν παντρεμένοι.

Ο δικηγόρος των γονιών περιέγραψε τον Φάιζ ως «ιδιότροπο και απαιτητικό»

Ο Φάιζ πήρε πτυχίο δεύτερης κατηγορίας ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό. Όμως πριν από τέσσερα χρόνια μήνυσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αξιώνοντας το ποσό του 1 εκατ. λιρών ισχυριζόμενος ότι ο μόνος λόγος που δεν πήρε πτυχίο πρώτης τάξης, ήταν επειδή η διδασκαλία που έλαβε ήταν ανεπαρκής. Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2018.

Μετά την αποφοίτησή του προσλήφθηκε ως εκπαιδευόμενος δικηγόρος σε εταιρεία στο Λονδίνο. Συνέχισε να εργάζεται σε γνωστές νομικές εταιρείες, ενώ άσκησε και το επάγγελμα του φορολογικού συμβούλου. Πλέον θα πρέπει να αναζητήσει και πάλι εργασία, καθώς πολύ δύσκολα θα πείσει τους γονείς του να του δίνουν περισσότερα χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις