Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αφγανός ληστεία: Σύλληψη από την Ασφάλεια Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Αφγανός ληστεία: Σύλληψη από την Ασφάλεια Λαμίας

Αφγανός ληστεία: Ο δράστης είχε τραυματίσει δύο Πακιστανούς εργάτες στην Αμφίκλεια για να αρπάξει τα χρήματά τους.

Όλη η Ασφάλεια Λαμίας αναζητούσε επί δεκαπτά μήνες τα ίχνη 25χρονου Αφγανού, ο οποίος μια νύχτα του Μαΐου του 2020, είχε αποπειραθεί να σκοτώσει δύο Πακιστανούς για να τους ληστέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, τον βρήκαν να έχει διαφύγει από την Αμφίκλεια στο Ναύπλιο, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, από αναρτήσεις που έκανε, κατά καιρούς, στο facebook. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συγκέντρωσαν κι άλλα στοιχεία και εν τέλει σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας του Ναυπλίου, ο 25χρονος Αφγανός, εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Λαμία όπου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, «έπειτα από πολύμηνη, εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών, η οποία είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 14-05-2020, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός». Στη συνέχεια η Αστυνομία παραθέτει το χρονικό της αιματηρής ληστείας, που διαπράχθηκε με μαχαίρι σε βάρος των δύο Πακιστανών.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας

«Ειδικότερα ο ανωτέρω, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αμφίκλειας, προσέγγισε πεζός δύο αλλοδαπούς και με την απειλή μαχαιριού, απαίτησε να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν στην κατοχή τους. Οι παθόντες προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο δράστης, με τη χρήση του προαναφερόμενου μαχαιριού, τους κατάφερε πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και απέσπασε από την κατοχή του ενός θύματος, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο». Τα θύματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, διακομίσθηκαν, τότε, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και παρέμειναν για ολιγοήμερη νοσηλεία.

Πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, δράστης και θύματα διέμεναν τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση, στο ίδιο κοντέϊνερ. Οι Πακιστανοί υπήκοοι εργάζονταν σε διάφορες δουλειές. Το γεγονός αυτό, ότι είχαν στην κατοχή τους χρήματα, ώθησε τον δράστη να τους τα αρπάξει με την απειλή μαχαιριού από το οποίο προσπάθησαν να γλιτώσουν οι Πακιστανοί εργάτες. «Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση «σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του δράστη σε περιοχή του Ναυπλίου.

Ένταλμα σύλληψης

Ο δράστης προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και συνελήφθη αρχικά για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας. Σε βάρος του εκδόθηκε ακολούθως Ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Λαμίας, δυνάμει του οποίου συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις