Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Lockdown για τους “σκεπτικούς”, υποχρεωτική τρίτη δόση για τους 65+
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Lockdown για τους “σκεπτικούς”, υποχρεωτική τρίτη δόση για τους 65+

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Νέα μέτρα συζητά η κυβέρνηση με ολικό "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους μεταξύ άλλων.

Πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, ενόψει και της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, μεθαύριο, Τετάρτη. Υπό την ασφυκτική πίεση της δυσμενούς εξέλιξης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, που έχει σοβαρές απολήξεις στο σύστημα Υγείας, με τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά, η κυβέρνηση έχει στο “τραπέζι” νέα μέτρα και περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση επιμένει πως καθολικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε χθεσινή συνέντευξή του, τόνισε ότι “καθολικές οριζόντιες απαγορεύσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο απέναντι στους συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν και έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους”.

“Μικρές σημειακές παρεμβάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιολογηθούν, πρέπει εντούτοις να κατανοήσουμε ότι πλέον, κανένα μέτρο δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον ιό, εκτός από το εμβόλιο”, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

yellow and blue bus on road

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο “τραπέζι”

Δεν αποκλείεται να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, στους εξωτερικούς χώρους, ενώ εξετάζεται και το μέτρο της διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο “τραπέζι” βρίσκεται επίσης και η πρόταση να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω, δεν αποκλείεται ένα ολικό “μπλόκο” σε ανεμβολίαστους. Με βάση αυτό το σενάριο, ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του.

Επιπλέον, ένα άλλο μέτρο που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος είναι το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τη μείωση της διασποράς. Τέλος, εξετάζεται η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου σε πολίτες άνω των 65 ετών και σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Προάγγελος αυτών των σχεδίων ήταν η δήλωση του ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 65 ετών, οι οποίοι αποτελούν κύρια μέριμνα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο”, επεσήμανε για την τρίτη δόση την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση, για να υπογραμμίσει στα καθ’ ημάς: “Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις