Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόμβες μολότοφ: Πλήθος υλικών παρασκευής σε σπίτια συλληφθέντων
ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβες μολότοφ: Πλήθος υλικών παρασκευής σε σπίτια συλληφθέντων

Βόμβες μολότοφ: Έτοιμη για πόλεμο η ομάδα που επιτέθηκε κατά του κτιρίου της Τροχαίας Πειραιά.

Έτοιμη για «πόλεμο» με την Αστυνομία ήταν, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα, στα σπίτια τωψν συλληφθέντων, η ομάδα των κουκουλοφόρων, οι οποίοι εξαπέλυσαν ξημερώματα Κυριακής σφοδρή και οργανωμένη επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της Τροχαίας Πειραιά. Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο εκ των συνολικά πέντε η έξι ατόμων που πήραν μέρος στην καταδρομική όπως χαρακτηρίζεται επίθεση και οι οποίοι, μεταξύ των άλλων κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, πλήθος γυάλινων μπουκαλιών, δύο κοντάρια με πυρσούς, προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικρο ποσότητα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα ευρήματα ενοπίστηκαν στην κατοικία τους ενός εκ των συλληφθέντων, ενώ στου δεύτερου βρέθηκαν οι κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στα εργαστήρια ο υπολογιστής

Ήδη το τελευταίο αυτό εύρημα, έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας, προκειμένου από την εξέταση και ανάλυση των στοιχείων, που περιέχονται να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται ως ομάδα σε άλλες παρόμοιες πύρινες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά διαφόρων στόχων και αν ακόμη προετοίμαζαν νέες ενόψει και του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος των δύο, οι οποίοι δεν έχουν στο παρελθόν συλληφθεί η προσαχθεί για παρόμοιες ενέργειες, σχηματίστηκε δικογραφία για σοβαρά αδικήματα. Αυτή περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού κατά συναυτουργία, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες και τα ναρκωτικά.

Ομάδα 5-6 ατόμων

Η πύρινη επίθεση που άφησε πίσω της μόνο υλικές ζημιές στο κτίριο και σε αστυνομικά αυτοκίνητα, εξαπολύθηκε από ομάδα 5-6 ατόμων. Μετά τον συναγερμό, που σήμανε στην αστυνομική υπηρεσία του Πειραιά- ξημερώματα Κυριακής, κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη γύρω περιοχή του Πειραιά και από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι δύο, πριν προλάβουν να απομακρυνθούν. Τις ίδιες ώρες, η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων της ίδιας ομάδας. Προβληματισμό προκαλεί η επιλογή του στόχου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι επελέγη και για τον λόγο ότι η Τροχαία είναι εύκολα προσβάσιμη από διάφορα σημεία με σχετικά εύκολη διαφυγή- αλλά το ερωτηματικό παραμένει προς το παρόν αναπάντητο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά τις συλλήψεις, η Αστυνομία είχε εκδώσει την πάρα κάτω ανακοίνωση: «Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί (24 και 20 ετών) για τη συμμετοχή τους στην επίθεση με ρίψη μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες (Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021). Οι ανωτέρω, νωρίτερα είχαν εντοπισθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προέβαιναν σε αναζητήσεις στην περιοχή και τους προσήγαγαν. Προανακρίσεως επελήφθη η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις