Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιεμβολιαστές συλλήψεις – Ιταλία: Σκληρή καταδίωξη αρνητών του εμβολίου
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιεμβολιαστές συλλήψεις – Ιταλία: Σκληρή καταδίωξη αρνητών του εμβολίου

Αντιεμβολιαστές συλλήψεις - Ιταλία: Η αστυνομία του Τορίνο συνέλαβε μαζικά συμμετέχοντες - αρνητές του εμβολίου - μιας ομάδας που παρακινεί στη βία ενάντια σε πολιτικούς και γιατρούς.

Σε μαζικές συλλήψεις αντιεμβολιαστών προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Ιταλίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως χρησιμοποιούν ομάδες συζήτησης στο Διαδίκτυο για να προτρέψουν σε βία εναντίον πολιτικών και γιατρών που υποστηρίζουν το υγειονομικό πάσο για την Covid-19. Οι έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 16 πόλεις της χώρας, είχαν στόχο 17 από τους πιο ριζοσπαστικούς συμμετέχοντες στην ομάδα συζήτησης «Basta Dittatura» («Φτάνει πια η δικτατορία») στο Telegram, την οποία ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η οποία «χαρακτηρίζεται από μόνιμη υποκίνηση μίσους και προτροπή στη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τορίνο.

Η ομάδα «Basta Dittatura» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να οργανωθούν διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι υποχρεωτικό από τις 15 Οκτωβρίου σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ιταλία. Το υγειονομικό πάσο πιστοποιεί ότι ο φέρων έχει εμβολιαστεί, ιαθεί, αφού νόσησε από την Covid-19, ή διαθέτει πρόσφατο αρνητικό τεστ. Όσοι αντιτίθενται στο υγειονομικό πάσο καταγγέλλουν ότι παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες, ενώ η κυβέρνηση βλέπει σ’ αυτό ένα μέσο για να μην επιστρέψει η χώρα στους αυστηρούς περιορισμούς (lockdown και άλλους) που υιοθετήθηκαν στο παρελθόν για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Για τη “Basta Dittatura”

Οι ύποπτοι, που έγιναν στόχοι των αστυνομικών ερευνών, «είχαν συμμετάσχει σε αυτή την ομάδα συζήτησης, καλώντας συστηματικά σε προσφυγή στα όπλα και σε διάπραξη σοβαρών παράνομων ενεργειών εναντίον των πιο υψηλών θεσμικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι», καθώς και αστυνομικών, γιατρών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων που κατηγορούνται για «υποδούλωση» και «συνεργασία» με τη «δικτατορία», σύμφωνα με την αστυνομία του Τορίνο.

Στις συζητήσεις αυτές γίνονταν ρητές αναφορές σε «κρεμάλες», «εκτελεστικά αποσπάσματα», «πυροβολισμούς στα πόδια» ή σε «νέες πορείες προς τη Ρώμη» και σε «τρομοκρατία». Το 1922, η «πορεία προς τη Ρώμη» των φασιστών είχε καταλήξει στην άνοδο στην εξουσία του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Πάντως, ως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την πανδημία το Φεβρουάριο 2020, η Ιταλία πλήρωσε βαρύ φόρο με περισσότερους από 132.000 νεκρούς. Σήμερα πάνω από το 84% των ατόμων ηλικίας άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένο στην Ιταλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις