Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικα: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικα: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικα: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Στον κλασσικό Μαραθώνιο έδωσαν το «παρών» αρκετά πολιτικά στελέχη υπουργοί και φορείς της αυτοδιοίκησης.  Ανάμε΄σα τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. Πολλά συγχαρητήρια και για τον τερματισμό, αλλά κυρίως για το θετικό και αισιόδοξο μήνυμα που εστειλαν με την συμμετοχή τους.

Μια διαφορετική συνάντηση είχε πριν λίγες ημέρες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αφού συναντήθηκε με τους γιατρούς βουλευτές της ΝΔ. Η κα Γκάγκα παρουσίασε στους βουλευτές το νέο σχέδιο του υπουργείου για τους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός εισηγείται οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής να κάνουν έναν χρονο εκπαίδευση πριν το αγροτικό τους. Ενδιαφέρουσα πρόταση μας φαίνεται αυτή.

Από την πολιτική στο ριάλιτι

Σε ένα πολύ γνωστό παιχνίδι ριάλιτι θα συμμετάσχει τις επόμενες εβδομάδες ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η προσωπικότητα του κ. Ψωμιάδη συνεχώς μας εκπλήσσει, αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει βουλευτής, νομάρχης, Περιφερειάρχης, τραγουδιστής, αλλά και ιδιοκτήτης καταστημάτων. Καλή επιτυχία του, λοιπόν, και σε αυτήν του την προσπάθεια.

 

Σιδερένιος

Αποσωληνώθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μετά από ενάμισο μήνα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει καλή επικοινωνία και υποβάλλεται πλέον σε φυσικοθεραπείες. Περαστικά και σιδερένιος να ευχηθούμε στον κ. Λεβέντη, που θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη στο νοσοκομείο εως την πλήρη αποκατάστασή του.

 

Επί της διαδικασίας

813 κάλπες θα στηθούν σε ολόκληρη την χώρα για τις εκλογές προέδρου στο ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου. Ωστόσο θα στηθούν και κάλπες σε 25 πόλεις του εξωτερικου, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όσοι διαμένουν στο εξωτερικό. Μεταξύ των πόλεων αυτών είναι η Μελβούρνη, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλες. Το χρηματικό αντίτιμο για την κάλυψη των αναγκών της εκλογικής διαδικασίας θα είναι 3 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται από τον ψηφοφόρο μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών.

 

Η πρώτη πρόσκληση

Ο πρώτος προσκεκλημένος στο συνέδριο της ΝΔ θα είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.  Ο κ. Νεοφύτου επιβεβαίωσε την παρουσία του και έτσι αποτελεί τον πρώτο εκτός Ελλάδος προσκεκλημένο που θα δώσει το «παρών» στο «γαλάζιο» συνέδριο.

 

Καλό παράδειγμα

Και κατά της εποχικής γρίπης εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στον εμβολιασμό έλαβε μέρος προαιρετικά και το προσωπικό της Προεδρίας. Όπως δήλωσε αμέσως μετά, «εκτός από το εμβόλιο για τον covid19 είναι σημαντικό να κάνουν έγκαιρα όσοι πρέπει και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο». Πολύ καλό παράδειγμα από την πρώτη πολίτη της χώρας.

Ανδρέας στα social

Εκλογές χωρίς social media δεν γίνεται και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Γι’ αυτόν τον λόγο το τελαυταίο χρονικό διάστημα χρησιμοποιεί το hastang «toPasokmprosta», θέλοντας έτσι να δείξει και μέσω των social media ότι αν εκλεγεί το κόμμα θα μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ και δεν θα παραμείνει στην ονομασία ΚΙΝΑΛ. Στην πρώτη του ανάρτηση μάλιστα ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος δήλωσε ότι μπορεί να επιτύχει υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του.

 

Η δόση και το like

Την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και το γνωστοποίησε ο ίδιος με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τρίτη δόση! Εμβολιαζόμαστε. Διαλέγουμε τον δρόμο της επιστήμης και της ζωής». Η ανάρτησή του μάλιστα πήρε και ένα like από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Με τους νέους

Μια επικοινωνιακή ομάδα που ξεχωρίζει επίλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την διεξαγωγή του προεκλογικού του αγώνα. Πρόκειται για επτά νέα πολιτικά στελέχη με πολύ ισχυρά βιογραφικά και με κοινό τους χαρακτηριστικό ότι είναι όλοι ηλικιακά κάτω από τα 40 χρόνια.

Υιοθεσία

Έναν σκυλάκο υιοθέτησαν στο γραφείο του πρωθυπουργού με πρωτοβουλία του διευθυντή του γραφείου Δημήτρη Δημητριάδη.  Ο σκύλος ράτσας λαμπραντόρ θα προστεθεί στην ομάδα του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» και θα εκπαιδευτεί για να γίνει οδηγός ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης.

Επέστρεψε

Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο Κώστας Καραμανλής μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό. Αμέσως ο υπουργός Μεταφορών ένημέρωσε μέσω των social media ότι από την περιπέτεια αυτή εξήγαγε τρία συμπεράσματα: «Πρώτον όποιος δεν έχει εμβολιαστεί να σπεύσει να το κάνει. Δεύτερον όποιος δικαιούται να κάνει τρίτη δόση να σπεύσει να την κάνει επίσης. Και τρίτον ας αφήσουμε επιτέλους τα μικροκομματικά παιχνίδια μακρυά από την διαχείριση της πανδημίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις