Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία στη Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Ένταση με μολότοφ και πέτρες
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στη Θεσσαλονίκη – επεισόδια: Ένταση με μολότοφ και πέτρες

Πορεία στη Θεσσαλονίκη - επεισόδια: Επεισόδια ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώνονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το grtimes.gr, άγνωστα άτομα από το δεύτερο μπλοκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσει την πορεία, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Φωτιά σε μια αμερικανική σημαία έβαλαν διαδηλωτές που μετέχουν στις πορείες που διεξάγονται κατά την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές έβαλαν τη φωτιά μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το “πότε θα κάνει ξαστεριά”.

Στην κεφαλή της πορείας ανέβηκε ένα μεγάλο πανό που γράφει “Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”, ενώ οι συμμετέχοντες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνονται, δυτικά, μέσω της οδού Τσιμισκή, όπου αναμένεται να διαδηλώσουν μπροστά από το κτίριο όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε μικρή απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθούσε το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, ενώ στο πίσω μέρος της πορείας βρίσκονται διαδηλωτές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντεξουσιαστικό χώρο. Η αστυνομία από νωρίς το απόγεμα διέκοψε σταδιακά την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδούς Εγνατία, Αγγελάκη, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

Ένταση και στην Πάτρα

Περίπου στις 20:00, ομάδα αγνώστων που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, στην οδό Κορίνθου στη συμβολή με την Κολοκοτρώνη. Νωρίτερα, στην πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα, διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια, ενώ στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις