Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επέτειος Πολυτεχνείου 2021: Παρόντες στην πορεία Τσίπρας, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2021: Παρόντες στην πορεία Τσίπρας, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης

Επέτειος Πολυτεχνείου 2021: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία συμμετείχαν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Αλέκα Παπαρήγα, μαζί και με άλλους βουλευτές. Να αναφερθεί πως η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία σημαίνει την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης της 48ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι μαζική, αλλά πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το «παρών», τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, δίνουν πολίτες, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοί φορείς, κοινοβουλευτικά κόμματα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου.

Αλέξης Τσίπρας: “Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας δήλωσε: «Σε μια εποχή θλίψης, οι αγώνες της νεολαίας είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας. Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι όταν μια ακραία συντηρητική πολιτική στοχεύει για μια ακόμα φορά τη νέα γενιά. Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και της στερεί και τα δημοκρατικά της δικαιώματα, σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού. Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά, στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα. Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας, οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

https://twitter.com/gt_kke/status/1460993724394221577?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1460993724394221577%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fpolitiki%2Fgallery%2F289832%2Fepeteios-polytexneioy-paron-apo-tsipra-koytsoympa-kai-varoyfaki-stin-poreia

Δημήτρης Κουτσούμπας: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”

Στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ΄73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ΄74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΜέΡΑ25: “Ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία είναι ανυποχώρητος”

«Ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία είναι ανυποχώρητος – 48 χρόνια μετά τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας που έσωσε την τιμή του λαού μας» ήταν το μήνυμα του ΜέΡΑ25. Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από την κατάθεση στεφάνου δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά, είναι αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα αυτού του λαού την ώρα που νομίζουν ότι τον έχουν του χεριού τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις